Evenimentul Zilei > Actualitate > Adevărul despre presupusa demisie a lui Florian Bichir | Exclusiv
Adevărul despre presupusa demisie a lui Florian Bichir | Exclusiv

Adevărul despre presupusa demisie a lui Florian Bichir | Exclusiv

„Mesajul difuzat în numele meu privind «Publicarea Dosarului de Secu ritate» al lui Traian Băsescu nu are nici o bază reală! Eu i-am dat a patra adeverință de necolaborare cu Securitate!”, spune Bichir

Un mesaj electronic atribuit lui Florian Bichir, membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), prin care acesta își anunța demisia din instituție pentru că din neglijența sa ar urma să apară dosarul de la Securitate al lui Traian Băsescu a circulat luni seară în presă. Câteva site-uri neinteresate de veridicitatea știrii au preluat-o, cel puțin o televiziune de știri a făcut același lucru, fără a verifica până la capăt dacă e adevărat sau nu. Noi am făcut-o!

De când am văzut știrea, am decis să nu o publicăm până nu avem o confirmare directă a identității celui care a transmis mesajul electronic. Și bine am făcut, căci Florian Bichir, membru al CNSAS și colaborator vechi al Evinimentului zilei, a lămurit situația, în exclusivitate pentru cotidianul nostru.

Nici vorbă de demisie

„Mesajul difuzat în numele meu privind publicarea dosarului de la Securitate al lui Traian Băsescu nu are nicio bază reală! Este o făcătură! Ar fi fost cel puțin stupid ca eu să dau un asemenea mesaj în condițiile în care am făcut și fac parte din Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității care i-a dat lui Traian Băsescu a patra adeverință de necolaborare cu Securitatea! Îmi pare rău pentru neplăcerile survenite, dar mi-aș fi dorit ca o asemenea știre să fie mai întâi verificată la sursă și apoi publicată”, a explicat Florian Bichir, în exclusivitate pentru EvZ.


„Mi-aș fi dorit ca o asemenea știre să fie mai întâi verificată”.


Menționăm faptul că Florian Bichir este membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității cu rang de ministru secretar de stat, pentru un mandat de 6 ani, după ce a fost a fost ales de către Parlamentul României, în martie 2012.

Mesajul fals transmis în numele său suna așa: „Dacă săptămâna trecută vă dădeam veşti bune, azi vă anunţ cu regret că mâine îmi voi înainta demisia atât eu cât şi doamna Elena Rusu din funcţiile avute la CNSAS, deoarece prin neglijenţa noastră va apărea dosarul lui Traian Băsescu în presă. Dr. Florian Bichir”

Reacție

Când a aflat de mesajul electronic atribuit lui Bichir, prin care acesta „își anunța demisia”, Traian Băsescu a scris pe Facebook. „Penibilii detractori. Începând de ieri seară veselie mare pe capul detractorilor mei. O persoană importantă anunța că se face public dosarul meu de securitate. Vă avertizez că ar putea fi o operațiune de compromitere a presei, de compromitere a mea sau o farsă. Ce penibili vor fi bieții detractori când lucrurile se vor clarifica”, a scris fostul președinte.