Oficialii din sănătatea publică au spus că, deși riscul general de expunere la noul coronavirus este încă scăzut pentru majoritatea publicului american, unul dintre pașii pe care îi poate face toată lumea pentru a preveni orice boală respiratorie în această perioadă a anului este curățarea și igienizarea mediului în care trăiesc, de mai multe ori.

Agenția pentru Protecția Mediului a lansat o listă de produse dezinfectante aprobate pentru utilizarea împotriva COVID-19 pe suprafețe, inclusiv produse multiple de la brand-uri precum Clorox și Lysol. Printre aceste produse se numără curățătorul de toaletă Clorox cu înălbitor, spray-ul pentru dezinfectare Clorox, produse de curățat vasul de toaletă Lysol și spray -ul de curățare și dezinfectare pentru mai multe suprafețe Lysol.

Un purtător de cuvânt al EPA a spus că toate companiile au trebuit să demonstreze că produsele lor sunt eficiente împotriva celor mai greu de omorât viruși, chiar mai greu decât noul coronavirus. Aceștia au menționat, de asemenea, că produsele fără un număr de înregistrare EPA nu au fost examinate de agenție.

Cea mai bună variantă: spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde

Totodată, purtătorul de cuvânr a afirmat că EPA nu revizuiește produse de uz casnic, cum ar fi oțetul, pentru a afla dacă sunt eficiente împotriva virușilor și bacteriilor.

Agenția recomandă consumatorilor să acorde o atenție sporită instrucțiunilor de utilizare care se găsesc pe etichetele acestor produse, în special cât timp trebuie să rămână un dezinfectant la suprafață pentru a fi eficient.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au spus că una dintre cele mai bune opțiuni pentru a ne ține mâinile departe de germenii care s-ar putea răspândi pe suprafețe sau pe față, este spălarea cu apă și săpun timp de 20 de secunde.

Dezinfectantul de mâini cu cel puțin 60% alcool poate reduce, de asemenea, într-o măsură mai mică numărul de germeni de pe mâini, însă CDC a spus că produsele care nu conțin alcool sau au un procent mai mic de alcool nu sunt la fel de eficiente, informează Abcnews.

Te-ar putea interesa și: