Evenimentul Zilei > International > Adevărata IRA ameninţă bancherii britanici
Adevărata IRA ameninţă bancherii britanici

Adevărata IRA ameninţă bancherii britanici

Adevărata Armată Republicană Irlandeză, o grupare teroristă disidentă desprinsă din vechea IRA, a avertizat că băncile şi bancherii englezi se numără printre ţintele prioritare ale atacurilor pe care mişcarea le pregăteşte în prezent.

"Rolul bancherilor şi al instituţiilor implicate în finanţarea sistemului capitalist şi colonial britanic nu a rămas neobservat", a declarat unul dintre liderii grupării într-un interviu acordat recent ziarului "The Guardian".

"Să nu uităm că bancherii sunt foarte apropiaţi politicienilor. Majoritatea oamenilor văd imaginea de ansamblu: bancherii ung palmele politicienilor, aceştia din urmă îi sprijină cu fonduri publice, bancherii îşi acordă prime consistente şi împrumută apoi bani populaţiei la dobânzi uriaşe", a explicat militantul nord-irlandez.

Surse din serviciile de securitate de la Belfast au subliniat însă că Adevărata IRA nu dispune decât de 100 de militanţi şi de resurse limitate din punct de vedere logistic pentru a demara o campanie de atentate teroriste de genul celei care a devastat centrul financiar londonez la începutul anilor ’90. Liderii grupării au atras atenţia că militanţii sunt acum mult mai bine organizaţi. "Pe măsură ce ne regrupăm, suntem încrezători că volumul şi eficienţa atacurilor vor creşte", a conchis liderul.

Unul din efectele acestei reorganizări este aşa-numita campanie de pedepsire a celor care trădează cauza grupării. Numai în oraşul Derry, militanţii Adevăratei IRA au împuşcat peste 20 de persoane în ultimele 18 luni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: