Fanii lui Banksy au putut vedea astfel „omul din spatele misterului”. Fost fotograf al artistului britanic a publicat imaginile cu el după ce aceștia au colaborat 10 ani , scrie Mirror.co.uk,

Imaginile au fost oferite presei și fanilor cu ocazia lansării cărții Banksy Captured, care oferă informații despre procesul prin care artistul creează.

Steve Lazarides i-a fost alături lui Bansky încă de la începutul carierei artistului, iar multe dintre fotografiile lansate nu au mai fost văzute până acum, scrie Mirror.co.uk.

La începutul lunii, cea mai mare lucrare cunoscută pe pânză a lui Banksy, „Devoted Parliament”, a fost vândută pentru o sumă uriașă.

Lucrarea „Devoted Parliaent”, o satiră la adresa politicienilor britanici, a fost vândută la o licitație pentru suma de 9,9 milioane de lire sterline, adică în jur de 11 milioane de euro, sumă record pentru artistul britanic.

Pictura a fost adjudecată la doar 13 minute de la începerea licitației, iar valoarea inițială stabilită de specialiștii de la casa Sotheby’s din Londra a fost de 1,5-2 milioane de euro.

Lucrarea are dimensiunea de 4 x 2,5 metri și descrie atmosfera din Camera Comunelor a Parlamentului britanic, iar personajele sunt niște cimpanzei. Aceasta a fost creată în 2009, cu mult înainte de scandalul Brexitului, iar prețul uriaș cu care a fost vândută se explică prin situația tensionată a politicii Regatului Unit.

Banksy este cunoscut pentru desenele sale de tip graffitti realizate pe diverse clădiri importante, ce conțin mesaje puternice cu tentă socială. Artistul, original din Bristol – Anglia preferă să-și păstreze anonimatul.