Concursurile de frumuseţe din Statele Unite ale Americii au început să atragă un număr tot mai mare de românce. Motiv pentru care, în 2007 a fost organizat, în premieră, Miss Romania United States, destinat exclusiv participantelor de origine română. În ediţia din acest an, câştigătoarea evenimentului este Adela Fulea, de 22 de ani, stabilită cu familia în statul Ohio. Organizatorii speră ca acesta să devină unul dintre cele mai longevive concursuri de frumuseţe oferit diasporei româneşti din SUA.
Adela Fulea este studentă în cadrul Universităţii de stat Cleveland, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. Are o bogată experienţă în modeling, participând, încă din anul 2000, la diverse concursuri şi castinguri.
În calitate de câştigătoare a concursului, Adela a primit un colier de perle de 1.000 dolari oferit de House of Kahn, o garderobă de pantofi semnată Battaglia Footwear, un abonament gratuit pe un an de zile la centrul de înfrumuseţare Rodica Spa din Chicago, precum şi oportunitatea de a reprezenta SUA la concursul Miss Diaspora 2008 de la Mangalia.
Miss Romania United States se organizează la sfârşitul lunii iunie, pe parcursul a două seri. Ediţia din acest an a fost prezentată de prezentatorul postului de televiziune Antena 1, Dan Negru, şi de actriţa de origine română stabilită la Chicago, Ligia Florescu.
Participantele la concursul Miss Romania USA 2008
INTERVIU EXCLUSIV EVZ ONLINE
EVZ: Ce te-a determinat să te înscrii la concursul Miss Romania United States? Adela Fulea: Este un concurs al tinereţii, care îmbină frumuseţea cu inteligenţa şi prezenţa de spirit, şi este o competiţie în care înveţi cum să poţi învinge.
EVZ: Cât de mult consideri că se va schimba viaţa ta după câştigarea acestui titlu? A.F.: Este, în primul rând, o mare satisfacţie personală, iar încoronarea ca Miss Romania United States îmi poate deschide multe şi noi perspective, în viaţă şi pe plan profesional, noi oprtunităţi de a intra în domeniul prezentării de modă.
EVZ: Ce ai simţit în momentul în care ai fost desemnată câştigătoare a competiţiei? A.F.: Emoţia m-a cuprins din primul moment şi am fost fericită pentru că mi-am dovedit, mie personal, că pot participa şi câştiga o competiţie de asemenea anvergură. EVZ: Cât de mult ţi-ai dorit acest titlu? A.F.: M-am decis să particip şi am pornit de la idea să fac tot ceea ce depinde de mine ca să înving. EVZ: Care sunt avantajele/aspectele pozitive ale unui astfel de titlu? A.F.: Acest titlu mi-a dat posibilitatea să fiu mai încrezătoare în puterile mele, mă poate face mai cunoscută în societatea în care trăiesc, şi îmi poate schimba sensul vieţii în alegerea viitorului. EVZ: Acest titlu îţi aduce şi anumite obligaţii? A.F: Da. Şi mă gândesc în primul rând să cooperez cu societăţile americane pentru cercetări în domeniul cancerului, activităţi alături de Crucea Roşie Americană pentru ajutorarea copiilor din ţările sărace, şi să ajut tinerii români să cunoască şi să se integreze în societatea americană. Sunt conştientă că acest titlu îmi va creea şi foarte multe obligaţii, pe care mă voi strădui să le respect.
EVZ: Când ai emigrat în SUA ? A.F: Am emigrat în USA împreună cu părinţii mei, în 1995.
EVZ: Cât de mult ai simţit statutul de emigrant, la şcoala, în societate, în grupul de prieteni? A.F: Statutul de emigrant l-am simţit destul de puţin, deoarece am venit la o vârstă fragedă şi aveam cunoştinţe de limba engleză. În şcoală, la acea vârstă se creează mai uşor adevărate relaţii de prietenie sincere, pe care caut să le păstrez, în continuare, cu onestitate şi corectitudine.
EVZ: Ai avut momente în care ai evitat să spui ca eşti româncă ? A.F: Nu a existat niciun moment şi nici nu m-am gândit vreodată să evit a spune că sunt din România, din contră, sunt mândra de acest fapt.
EVZ: Care este cea mai mare realizare a ta, departe de ţară? A.F: Cea mai mare realizare este că, ajutată de anii de şcoală, am reuşit să mă integrez în stilul de viaţă american şi acum am oportunitatea să mă formez profesional, urmând cursurile Universităţii “Cleveland State”.
EVZ: Cât de des vizitezi România? Ai reveni în ţara? A.F: Revin cu mare placere în ţară, să-mi revăd familia şi prietenii cu care am păstrat în permanenţă bune relaţii, şi e greu de presupus că m-aş întoarce în România pentru că am crescut şi m-am integrat intr-o societate care-mi creează toate condiţiile pentru o viaţă fericită.
EVZ: Ce îţi propui pentru anul care vine? A.F: Pentru anul viitor îmi doresc să îmi termin studiile la Cleveland State University, să pot profesa în domeniul care mi l-am ales, dar să am preocupări şi în domeniul de modeling.
EVZ: Încurajezi tinerele românce să participe la Miss Romania United States? A.F: Da. Este o experienţă pe care trebuie să o încerce cât mai multe tinere românce. Este un concurs în care pot să-ţi afirmi personalitatea, să înveţi să depăşeşti momentele dificile şi emotivitatea.
EVZ: Care este cea mai mare dorinţă a ta pe plan profesional şi personal? A.F: Considerând că acesta a fost doar începutul, aş dori ca prin muncă si perfecţionare să devin o figură proeminentă în domeniul modeling-uliu, iar mai târziu mi-ar face mare plăcere să pot pot profesa ca actriţă.