Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații surprinzătoare din partea PSD. „S-au șterpelit 1,5 milioane de voturi”
Acuzații surprinzătoare din partea PSD. „S-au șterpelit 1,5 milioane de voturi”

Acuzații surprinzătoare din partea PSD. „S-au șterpelit 1,5 milioane de voturi”

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că la alegerile europarlamentare „s-au șterpelit 1,5 milioane de voturi”. În același registru se exprimă și Lia Olguța Vasilescu, vicepreședintele PSD, care a distribuit mesaje pe Facebook, în acest sens. Afirmațiile sunt cel puțin surprinzătoare, asta în contextul în care social-democrații au fost principalii responsabili de organizarea alegerilor, în calitate de partid de guvernare.

„Pentru grupul acesta s-au șterpelit 1,5 milioane de voturi ! Că să joace astăzi rolul de ‘mari învingători’ ! Să semneze pact, să–și bea șampania și să se promulge singuri că stăpâni ai țării ! Iar noi ne facem că nu pricepem…”, a scris Codrin Ștefănescu, vineri, pe Facebook.

Inclusiv vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, a împărtășit credințele lui Ștefănescu pe aceeași rețea de socializare. Este vorba de o campanie prin care încearcă să demonstreze că alegerile din 26 mai au fost furate. Vasilescu a distribuit mai multe postări, care transmit un mesaj comun legat de euroalegerile din 26 mai, și anume că a avut loc „cea mai mare și enormă și pe față și fără perdea fraudă electorală comisă vreodată în România”.

Această campanie a fost pornită din postările lui Ionuț Apahideanu și Mirel Palada, care susțin că prin intermediul listelor suplimentare a avut loc o fraudă de 1,5 milioane de voturi.