Evenimentul Zilei > Social > Acuzat pe nedrept! O italiancă i-a distrus viața
Acuzat pe nedrept! O italiancă i-a distrus viața

Acuzat pe nedrept! O italiancă i-a distrus viața

Un român a fost acuzat că a violat o femeie de 87 de ani și a fost trimis la închisoare. În urma anchetei, bătrâna a recunoscut că a mințit, bărbatul nici măcar nu se atinsese de ea.

Femeia a vrut însă să se răzbune, împreună cu un vecin și el în vârstă, pentru anumite neînțelegeri legate de conviețuirea în același bloc de locuințe.

Tânărul a stat peste o lună în închisoare, condamnat deja de presa și opinia publică. Mai mult de atât, judecătorul a considerat că nu trebuie să primească nicio compensație.

Cazul a șocat atunci Italia. „M-a violat o oră”, a declarat bătrâna diabolică de 87 de ani. Apoi a recunoscut că a inventat totul, pentru că românul îi era antipatic.

Românul a fost imediat arestat, însă după 45 de zile de închisoare a fost eliberat. Profilul biologic al urmelor găsite pe cearceaful patului scenă a presupusului viol era al unui vecin de 72 de ani, care avea o relație cu bătrâna.

Nicio compensație pentru românul în vârstă de 35 de ani, care în 2016 a fost constrâns să facă 45 de zile de închisoare pentru că vecina de casă, născut în 1929, l-a acuzat de viol.

Omul a fost eliberat numai atunci când dovada ADN–ului a eliminat orice dubiu, iar bătrâna din Castelcovati (Brescia) a trebuit să admită procurorului că a inventat totul și a planificat-o cu un alt vecin, datorită unor neînțelegeri.

Petrisor și-a pierdut slujba și a trebuit să se întoarcă în România cu soția și copiii săi. Acum, după 3 ani, Curtea de Apel a respins cererea de despăgubire.

Motivul, explică avocatul românului, Cristian Mongodi: „Potrivit judecătorului, clientul meu nu a fost găsit imediat când carabinierii au încercat să-l aresteze. În realitate el nu era ușor de găsit, se transferase la un văr, iar trei zile mai târziu a mers la lucru în mod normal, așa că nu intenționa să se ascundă sau să fugă deloc, dar pentru Curte această mică întârziere a încetinit ancheta”.

Petrișor a cuantificat despăgubirile la 25 de mii de euro, dar după sentință a renunțat să conteste ordinul judecătorului în Casație și nu s-a întors din România, nici măcar pentru a se constitui ca parte civilă la proces pentru calomnie agravantă împotriva femeii de 88 de ani și a vecinului Pietro Preti, în vârstă de 72 de ani, potrivit gazetaromaneasca.com

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.