Poliția din comitat și-a atras numeroase critici în ultimele luni pentru că a desfășurat o echipă specială de drone pentru a-i hărțui pe plimbăreții solitari și persoanele care își plimbau câinii, cerându-le să respecte distanța regulamentară în câmp.

De data aceasta, poliția a postat pe Twitter un mesaj că gestul șoferului „va fi considerat ca agresiune sexuală, deoarece femeia nu i-a cerut bărbatului s-o sărute pe obraz”.

Și aceasta în ciuda faptului că venerabila doamnă nici nu s-a gândit să depună plângere împotriva celui care i-a mulțumit într-un mod atât de simpatic.

„Vrem să discutăm cu toate persoanele care se aflau în zonă în acel moment, pentru a ne ajuta în investigarea incidentului. Șoferii care se aflau în zonă și care poate au surprins camionul pe camerele lor video ne interesează în mod deosebit”, au scris polițiștii în mesaj.

„Am lansat un apel pentru obținerea de informații în această dimineață, după ce o femeie a fost sărutată pe obraz într-un gest nepotrivit din partea unui bărbat pe care nu îl cunoștea”, se mai spunea în mesajul citat de The Telegraph.

Între timp, postarea a fost ștearsă, din cauza valului uriaș de ironii și glume care s-au făcut pe seama polițiștilor.

„Publicarea (mesajului) pe rețelele sociale a atras un număr important de comentarii care erau contra-productive pentru natura apelului și în consecință s-a luat decizia retragerii lui”, a confirmat poliția.

Cu toate acestea, ea a dat de înțeles limpede că nu renunță la vânarea șoferului: „Totuși este important să notăm că persoanele care dețin informații despre incident ne pot contacta în continuare, dacă ne pot ajuta”.

Potrivit unui raport din 2011 al Child Exploitation and Online Protection Center, poliția din Derbyshire a fost mai puțin vigilentă și zeloasă când a fost vorba să vâneze alți infractori, cum ar fi violatorii în grup asiatici. Raportul CEOPC scoate în evidență lacune grave în modul de acțiune al poliției din comitat.