Evenimentul Zilei > Actualitate > Acţionarii Asesoft au preluat Flanco
Acţionarii Asesoft au preluat Flanco

Acţionarii Asesoft au preluat Flanco

Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă, acţionari ai grupului Asesoft, vor investi în perioada următoare 4 milioane de euro pentru dezvoltarea businessului Flanco, după ce au preluat 60% din capitalul social al retailerului de electronice Flanco.

În acţionariatul Flanco au mai intrat şi BRD, ING şi Unicredit, foşti creditori, care deţin cumulat 40% din titluri.Cel trei bănci vor primi în maxim şase luni 10 milioane de euro, sumă menţionată în planul de reorganizare a retailerului.

"Decizia de a investi în Flanco este una naturală pentru dezvoltarea grupului nostru de firme, completând foarte bine în retail-ul clasic prezenţa noastră din zonele de retail online şi distribuţie", a declarat, astăzi, Iulian Stanciu, acționar Asesoft. Cele trei companii în care Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă vor deţine participaţii majoritare – Flanco, eMag şi Asesoft – vor funcţiona separat, ele urmând să aibă doar o parte a acţionariatului comun.
Tranzacția va fi pusă în aplicare numai după ce se va obține avizul din partea Consiliului Concurenţei. Flanco International este unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice.
Societatea operează reţelele de retail Flanco şi Flanco World şi deţinea, la finele lunii februarie, o reţea de 70 de magazine. Cu un capital social de 3,74 milione de lei, Flanco International este controlată integral de Flamingo International şi se află în procedură de insolvenţă din decembrie 2009, la fel ca şi asociatul unic.

Cel mai mare acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, acesta controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titluri. În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News