Evenimentul Zilei > Economie > „Acordul cu FMI, certificat de incompetenţă pentru Guvern”
„Acordul cu FMI, certificat de incompetenţă pentru Guvern”

„Acordul cu FMI, certificat de incompetenţă pentru Guvern”

Fostul premier al României a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a decis să-i trimită o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, referitoare la poziţia exprimată de şeful statului privind necesitatea unui împrumut de la Fondul Monetar Internaţional."Un acord cu FMI este o soluţie proastă, un certificat de incompetenţă pentru Guvernul României", consideră liderul PNL.

"Am decis să-i trimit preşedintelui României Traian Băsescu o scrisoare, în legătură cu poziţia exprimată de domnia sa în Parlament, care s-a referit la necesitatea unui ajutor împrumut FMI. Noi liberalii am mai spus că este o soluţie proastă pentru România. Obligaţia mea şi a PNL este să-i atragem atenţia lui Băsescu că românii nu-i vor permite să facă un asemenea gest contraproductiv", a precizat, la începutul conferinţei, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

În plus, fostul premier consideră că "trebuiesc găsite, foarte repede, resurse pentru finanţarea sau refinanţarea întreprinderilor care au probleme".

"România are nevoie de un Guvern capabil"

De asemenea, liberalul le-a reamintit jurnaliştilor prezenţi că, în perioada în care a fost premier al României, a refuzat să facă un acord cu Fondul Monetar Internaţional, "din cauza condiţiilor impuse". Din acest motiv, fostul premier îi cere lui Traian Băsescu să renunţe la ideea semnării unui astfel de acord.

"Nu este nevoie de un acord FMI pentru accesarea fondurilor europene. România nu are nevoie de asistenţă. România are nevoie de un Guvern capabil, care să diminueze efectele acestei crize economice. Un Guvern populist ca acesta amână măsurile anticriză", consideră Tăriceanu.

Fostul premier al României a mai spus că "declaraţiile lui Traian Băsescu denigrează cu consecvenţă România", menţionând, totodată, că ţara noastră şi românii au capacitatea să-şi gestioneze singuri problemele economice.

CITIŢI ŞI:

FMI vine mâine la Bucureşti

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: