Evenimentul Zilei > Actualitate > Această reţea de socializare te poate costa locul de muncă
Această reţea de socializare te poate costa locul de muncă

Această reţea de socializare te poate costa locul de muncă

Angajatorii din Australia sunt extrem de atenţi atunci când fac angajări. Mulţi dintre aceştia caută aplicanţii la joburi pe diferite reţele de socializare, iar dacă îi găsesc întrerup procesul de recrutare.

În urma cu un an şi jumătate, reţeaua de socializare Formspring, lansată în SUA în anul 2009, a fost lansată şi în Australia. A fost promovată în rândul adolescenţilor şi a tinerilor, iar în scurt timp mii de membri s-au alăturat portalului.

Angajatorii nu sunt mulţumiţi de ceea ce promovează Formspring, motiv pentru care au început să refuze CV-urile celor pe care-i găsesc cu conturi pe această reţea de socializare.

Formspring este o reţea de socializare construită pe structura Întrebare & Răspuns. La scurt timp din momentul lansării a stârnit controverse. Criticii spun că această reţea de socializare a deschis uşa hărţuirii şi a violenţei. În plus, şi-a câştigat reputaţia ca o reţea de socializare care încurajează homofobia şi pornografia.

Primul scandal care a ajuns în presă a avut loc în februarie 2010. Atunci, mai mulţi elevi de la o şcoală din statul american Pennsylvania s-au luat la bătaie în urma unei dispute care a început pe Formspring. La scurt timp după acest incident, o adolescentă din New York s-a sinucis după ce a primit pe contul său de Formspring comentarii răutăcioase şi injurii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: