Şocat, încă, de cele întâmplate, pasagerul încerca să îşi caute cuvintele pentru a rememora ultimele clipe ale tragediei. „Mulţi oameni dormeau atunci când am auzit anvelopa explodând …”, spunea bărbatul. Plecase cu o seară înainte de la Madrid şi abia aştepta să ajungă acasă, în oraşul său natal, Suceava. Dar acest episod scurt, cu ce s-a întâmplat în Franţa, el îl va ţine minte toată viaţa.

Era 9.40  dimineaţa atunci când roţile autocarului au început să tropăie ca un cal pe podea, pe Autostrada A8. „Conducătorul auto a încercat să încetinească şi să recâştige controlul, dar autocarul a devenit de necontrolat, înainte de a se lovi de parapetul care desparte cele două sensuri de mers”, spunea pasagerul. După lovitură, autovehiculul a virat spre dreapta şi s-a răsturnat pe partea stângă. „Toată lumea ţipa. N-am văzut nimic. Oamenii au fost înghesuiţi în partea din faţă a autobuzului. Alţii s-au blocat”, a mai spus suceveanul, citat de derniermatin.ro.

„O femeie ţinea un copil în braţe”

De acasa, de lângă autostradă, doi francezi, Mourad şi Serhat, au asistat la toată scena îngrozitoare. Ei au traversat autostrada, fără măcar să se gândească la consecinţe şi au ajuns primii la locul sângerosului accident „O femeie ţinea un copil în braţe. Am încercat să-i ajutăm. De asemenea, au venit şi alţi şoferi”, au mărurisit martorii tragediei.

Dupa minute interminabile de aşteptare a sosit, în sfârşit, un ajutor. O doctoriţă, aflată acolo din întâmplare, a acordat primul ajutor. Au venit, apoi, ambulanţele. Pe cer se auzeau, deja, elicopterele. În scurt timp, locul a devenit un adevărat spital de campanie. Cel mai puţin afectate victime împărtăşeau emoţiile cu personalul medical. Unii fumează o ţigară. Apoi sună acasă, la familiile lor…