Un tren de călători a deraiat în Arabia Saudită - 34 de persoane sunt rănite

Un tren de călători a deraiat în Arabia Saudită - 34 de persoane sunt rănite

Cel puţin 34 de persoane au fost rănite, azi, dintre care două se află în stare critică, după ce un tren de călători a deraiat la est de capitala Arabiei Saudite, Riad.

Accidentul a avut loc la est de Riad în timp ce trenul se îndrepta către capitală după ce plecase din oraşul Dammam, estul Arabiei Saudite, au precizat surse citate de agenţiile internaţionale de presă.

Hamad Abdel Qader, un responsabil din cadrul Căilor Ferate saudite, a declarat, pentru AFP, că trenul a deraiat la 100 de kilometri est de Riad. În tren se aflau 332 de pasageri şi o anchetă a fost deschisă pentru a se afla cauzele accidentului.

"Nu au existat morţi în urma accidentului, ci doar persoane rănite", între care şi un bărbat, care a fost transportat la Riad pentru îngrijiri medicale, a spus Abdel Qader.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total, 34 de persoane au fost rănite, două fiind în stare critică, a spus Saad bin Misfer al-Qahtani, un oficial din Ministerul saudit al Sănătăţii citat de agenţia de presă SPA.

În urmă cu doi ani, pe 26 iunie 2010, un tren de pasageri a deraiat la 70 de km de Riad, însă doar mecanicul şi ajutorul său au fost atunci răniţi.