Evenimentul Zilei > EVZ Special > Acasă la Al Bano și Romina Power. Povestea lor continuă și azi
Acasă la Al Bano și Romina Power. Povestea lor continuă și azi

Acasă la Al Bano și Romina Power. Povestea lor continuă și azi

 Au avut o tinerețe extraordinară, plină de iubire, au trecut bariere împreună, s-au dedicat muzicii, familiei și locurilor natale ale celebrului cântăreț: Al Bano și Romina Power sunt din nou împreună. Au cântat italienilor în noaptea de Revelion și l-au primit în casă pe corespondentul evz.ro.

O zi superbă cu soare și o temperatură de primăvară aici, la Cellino San Marco, în regiunea Salento din sudul Italiei.

Mă aflu la Tenute Al Bano, un mic paradis construit de celebrul artist italian în apropierea satului său natal. Și, fără să vreau, îmi aduc aminte de ziua de 7 ianuarie a anului 1994, când a fost văzută pentru ultima dată în viață, la New Orleans, Ylenia, fiica cea mare a lui Al Bano și a Rominei Power…

Pe Ylenia am cunoscut-o în vara anului 1991, când mi-am petrecut vacanța de vară alaturi de familia Carrisi, într-un turneu prin Sicilia. Era o fata frumoasă și foarte inteligentă, care vorbea perfect mai multe limbi străine și care studia la Londra. În plus, era extrem de corectă și își dorea mult să reușească în viață prin forțe proprii, și nu ca fiica celor doi artiști celebri.

În decembrie 1993 a plecat în Statele Unite, la New Orleans, unde mai fusese pe timpul verii acelui an, pentru a se documenta și a scrie o carte despre muzicienii care cântau jazz în acel oraș. A sunat acasă pe 1 ianuarie 1994 pentru urările de Anul Nou, spunând că își schimbă hotelul și ca va reveni peste puțin timp. Nu a mai făcut-o niciodată.

Îngrijorați, părinții au căutat-o și au aflat că fusese văzută pentru ultima dată în dimineața zilei de 7 ianuarie, ieșind pe ușa hotelului Le Dale, după care a dispărut complet.

Al Bano și Romina au căutat-o luni în șir, ajutați de comunitatea italiană din SUA. Nu au găsit nimic. Singura mărturie credibilă este cea a unui paznic de coastă de pe Mississippi, care a spus că a văzut o fată semănând cu Ylenia care s-a aruncat în fluviu strigând: “Eu aparțin apelor” și care s-a înecat, luată de curenții învolburați. A fost dragată zona mlăștinoasă și plină de crocodili periculoși, pe o distanță de mai mulți kilometri, cu speranța găsirii corpului, dar fără succes.

Dispariția Yleniei a impresionat întreaga lume. Chiar și astăzi, acasă în România, sau aici, în Italia, prima întrebare după ce pomenești numele lui Al Bano este: Și-a găsit fiica? Ce se mai știe despre ea?

Din păcate, nu se mai știe nimic.

Au urmat 25 de ani de speranțe deșarte și de zvonuri care mai de care mai bizare. Unii ar fi văzut-o în Republica Dominicană, alții pe un peron într-o gară din Germania, cineva spunea ca ar fi retrasă într-o Mânăstire Ortodoxă din Arizona, alții că ar fi fost răpită de mafia italiană din America sau că ar fi ajuns în haremul unui șeic arab…

Minciuni. Și o familie distrusă. Treptat, Al Bano s-a resemnat cu gândul că Ylenia nu mai trăiește. Citind jurnalul ei, a regăsit fraza pe care paznicul de coastă susține că ar fi rostit-o fata care s-a aruncat în apă. Romina încă mai speră că ar fi vie. An de an, în preajma zilei de naștere a Yleniei, pe 29 noiembrie, mama ei face apel la toate mijloacele mass-media în încercarea de a-i da de urmă. Așa s-a întâmplat și în 2019.

Din păcate, familia simbol a muzicii ușoare italiene, apăsată de dispariția fiicei, s-a destrămat în 1999. Un divorț dureros a pus capăt la aproape trei decenii de fericire.

Romina a continuat să picteze și să scrie carți. S-a mutat la Los Angeles pentru a sta împreună cu mama sa, Linda Christian, și sora, Taryn.

Al Bano și-a reluat cariera de solist, începută în 1964 și a avut noi succese. A cunoscut-o pe Loredana Lecciso, o tânară frumoasă din Lecce, care i-a dăruit doi copii minunați.

Apoi, ca prin miracol, duetul Al Bano & Romina Power a renăscut în anul 2013. Cei doi s-au reunit pentru prima dată la Moscova, într-un spectacol dedicat sărbătoririi a 50 de ani de carieră artistică a lui Al Bano. Și au rămas să cânte împreună și aproape unul de altul.

În 2018, Al Bano și Loredana s-au despărțit.

Astăzi, în ianuarie 2020, mă aflu alături de ei în studioul de înregistrări al lui Al Bano și ascult piesa cu care se vor prezenta peste puțin timp la Festivalul de la San Remo, ca oaspeți de onoare.

Povestea continuă…

Iar eu voi continua, la rândul meu, să vă povestesc și în zilele următoare despre acest loc minunat, transformat de Al Bano într-o locație de basm.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: