Abba, în Rock Hall of Fame

Abba, în Rock Hall of Fame

Celebrul grup suedez Abba a fost inclus în galeria artiştilor din Rock and Roll Hall of Fame, alături de Genesis, The Hollies, Jimmy Cliff şi The Stooges, scrie BBC.

La ceremonia de înmânare a trofeului au participat doar doi dintre foştii membri ai îndrăgitei formaţii - Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad.

"Vorbesc în numele tuturor. Suntem extrem de onoraţi", a declarat Andersson. Tot el a mai spus că trupa nu va mai cânta reunită pe scenă.

După ce a câştigat concursul Eurovision în 1974, cu piesa "Waterloo", Abba a dominat ani de-a rândul topurile cu hit-uri precum "Knowing Me, Knowing You" sau "Super Trouper".

În cadrul evenimentului de ieri, desfăşurat la New York, Andersson a interpretat melodia "The Winner Takes It All", alături de cântăreaţa country Faith Hill.

"Mă bucură enorm că ceea ce a început în urmă cu mult timp ca un parteneriat ne-a adus aici în această seară", a declarat Lyngstad, fosta parteneră de viaţă a lui Andersson.

Anual, 600 de profesionişti din industria muzicală aleg personalităţile a căror imagine merită să fie expusă la muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio. Muzicienii devin eligibili pentru Hall of Fame după 25 de ani de la lansarea primului lor album.

Ne puteți urmări și pe Google News