Abandonată cu ambulanţa în parcarea unui mall

Abandonată cu ambulanţa în parcarea unui mall

În loc să-şi transporte pacienta acasa la Tulcea , a abandonat-o aproape 2 ore în parcarea unui mall din Constanţa şi s-a dus la cumpărături cu prietena .

Este vorba de un şofer de la Ambulanţa din Tulcea care venise să o ia de la sanatoriul balnear Techirghiol pe Niculina Dascălu de 83 ani, externată după două săptămâni de tratament pentru reumatism la picioare.

„Deşi conducerea sanatoriului i-ar fi pus la dispoziţie o ambulanţă, pacienta a refuzat”, spune directorul sanatoriului Techirghiol, Indiran Logofătu.

Prolema fusese rezolvată de fiica batrânei care solicitase Serviciului de Ambulanţă Tulcea o maşină pentru a-şi aduce mama acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Şi pentru că oricum trebuia să transportăm un alt pacient paralizat la Techirghiol, l-am trimis pe şoferul Adrian Tudoran”, declară doctorul Dumitru Vîlcu ,directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea. El spune că schimbul s-a efectuat de dimineaţă, dar, în loc să se întoarcă repede acasă, a aflat de la presa din Constanţa, că angajatul său împreună cu fiica bătrânei au abandonat-o în parcarea de la City Park Mall şi s-au dus la cumpărături.

Prevăzător, şoferul a lăsat geamurile întredeschise, ca bătrâna să nu se sufoce de căldură. „ Mi-au spus că se duce să schimbe o roată „ spunea bătrâna sfârşită de căldură.

După vreo 2 ore a apărut şi şoferul care, senin, a declarat că a fost la toaletă. „ Este bunica mea” a spus iniţial, apoi că „ eu sunt ambulanţă de transport pacienţi nu de urgenţă”.

Supărat că e luat la întrebări, omul s-a urcat la volan şi a fugit  cu pacienta abandonându-şi prietena la mall. Directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vîlcu, a declarat că, după ce a discutat prin telefon cu şoferul şi cu fiica pacientei, a convocat consiliul medical .

„Am decis să-l dăm afară din serviciu imediat. Obligaţia lui era să transporte pacientul acasă cât mai repede nu să se abată de la drum pentru probleme personale”, a încheiat directorul Ambulanţei Tulcea.