Evenimentul Zilei > International > Șocant. A refuzat să poarte mască, a făcut scandal cu poliția și a sfârșit împușcat
Șocant. A refuzat să poarte mască, a făcut scandal cu poliția și a sfârșit împușcat

Șocant. A refuzat să poarte mască, a făcut scandal cu poliția și a sfârșit împușcat

Refuzul unui bătrân de a purta mască în spațiile publice și scandalul făcut ulterior cu poliția s-a terminat tragic pentru acesta.

Un cetățean canadian în vârstă de 73 de ani a decedat în urma rănilor provocate de un asalt armat al forțelor de poliție, la câteva ore după ce a făcut scandal într-o brutărie unde a refuzat să poarte mască de protecție într-un spațiu public, relatează Radio Canada, preluat și de presa franceză.

Conform poliției provinciei Ontario, persoana decedată ar fi refuzat să permită accesul organelor de securitate, miercuri, la domiciliul său, după ce acestea fuseseră alertate de angajatul unei brutării că incriminatul refuzase să poarte mască în incinta spațiului comercial, conform legilor în vigoare.

Unitatea de anchete speciale din Ontario (UES) cercetează în prezent în detaliu circumstanțele acestei intervenții șocante, produse în comitatul Haliburton de la nord-est de Toronto. UES se ocupă de astfel de anchete complexe atunci când un civil este rănit grav sau ucis ca urmare a unei intervenții a forțelor de poliție.

​Martorii oculari au relatat că bărbatul a atacat, miercuri dimineață, un angajat al brutăriei Valu-Mart à Minden, pe motiv că nu fusese lăsat să intre în incintă, după care a părăsit locul incidentului cu mașina personală. Angajații magazinului au declarat că, extrem de nervos la plecarea din magazin, acesta conducea mașina într-un mod foarte bizar.
După ce a primit un apel la numărul de urgență în jurul orei 8, un echipaj de poliție a urmărit o vreme mașina reclamatului, însă nu l-a interpelat în trafic „din motive de securitate publică”. O altercație a avut loc, însă, la reședința acestuia, unde s-a constatat prezența unei arme semiautomate și a unui revolver.
Doi agenți au deschis focul, a precizat UES. Victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost transportată la spital, unde s-a constatat decesul în aceeași zi, puțin după ora prânzului.
Tianna Frances, care face parte din personalul brutăriei, a declarat că și-a găsit colegii în stare de șoc atunci când a sosit la muncă în dimineața respectivă. Ea se întreabă, deloc retoric, de ce trebuie ca angajații să se ocupe de aplicarea legii purtării obligatorii a măștii în spațiile publice.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: