În urmă cu aproape 23 de ani figura sa, apărută din senin la televizor printre revoluţionarii care intraseră în celebrul “Studio 4”, devenise mai familiară decât a lui Moş Crăciun. Lupoi, îmbrăcat în uniforma de căpitan al Armatei române, a fost, într-un fel, un factor calamant în rândul trupelor noastre care acţionau oarecum haotic. Sintagama “Armata e cu noi!”, pronunţată de Mircea Dinescu, i s-a lipit pe frunte ca marca de scrisoare.

Ulterior, Lupoi a fost numit ministrul Turismului şi, la scurt timp după ce a devenit demnitar, a uimit opinia publică cerând azil politic în Elveţia. A fost acuzat, fără să fie aduse dovezi în acest sens, că ar fi colaborat cu GRU, serviciul secret al Armatei Roşii. Mihai Lupoi a fost, în ultima parte a vieţii membru PNL, după ce mai întâi a fost ales parlamentar PRM, propulsat în Parlament de Vadim Tudor. Potrivit ultimelor informaţii, familia doreşte ca fostul demnitar să fie înmormântat în cimitirul “Ghencea Militar”.

Evenimentul zilei i-a luat ultimul interviu lui Mihai Lupoi, articol publicat pe 24 septembrie 2011. Dumnezeu să-l odihnească!
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/6OgULszqanU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Citiţi şi:

  • "Revoluţionarul de platou" era băut în decembrie ’89. Acum are un ficat nou. De oltean