Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit Michel Montignac
A murit Michel Montignac

A murit Michel Montignac

Celebrul nutriţionist francez, Michel Montignac, s-a stins din viaţă la 66 ani, anunţă AFP. A murit duminică, a precizat primarul din Annemasse, unde locuia nutriţionistul. Vestea tristă a fost anunţată abia ieri de fiica lui Montignac.

Michel Montignac a murit în acest weekend la 66 de ani în urma unei boli îndelungate: “Vom face totul pentru a continua să păstrăm şi să reedităm cărţile sale, marca de produse alimentare pe care singur a creat-o", a anunţat fiica nutriţionistului.
Înmormântarea va avea loc săptămâna aceasta într-un cadru intim.
Fost copil obez, ajuns în industria farmaceutică, Montignac a decis în anii 70 să facă cercetării în domeniul nutriţiei ca să-şi rezolve problemele cu greutatea, potrivit site-ului http://www.montignac.com/en/.
Montignac a pus bazele regimului disociat, pe baza indicilor glicemici, l-a testat chiar pe el şi a reuşit să piardă 15 kilograme în numai câteva luni.
Montignac, anul trecut în România
Celebrul nutriţionist a venit şi în România, în mai anul trecut, pentru a împărtăşi secretele dietei care îi poartă numele. Atunci a vorbit şi cu Evenimentul Zilei.
Secretul meselor din zilele festive: mâncaţi cu plăcere!„Oamenii nu se îngraşă pentru că mănâncă prea mult, ci mai ales pentru că nu mănâncă în mod corect”, spunea nutriţionistul francez Michel Montignac, creatorul celebrei diete cu acelaşi nume.
Francezul Michel Montignac i-a învăţat şi pe alţii să slăbească încă din 1986, când a publicat prima sa carte. Dietă după care stau la masă, de ani întregi, Bill şi Hillary Clinton, Gerard Depardieu, Liz Hurley, Kylie Minogue sau Kim Catrall (Samantha din „Sex and the city”).
"În câteva luni, am pierdut, în total, 16 kilograme, reîncepând să mănânc normal, adică fără să mă abţin în plan cantitativ, dar alegând în special anumite alimente", explica Michel Montignac.
Cartea celebră a lui Montignac, "Mănânc, slăbesc şi mă menţin", bazată pe regimul disociat, este una dintre cele mai bine vândute din lume. Publicată în 40 de ţări, cartea s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare.
Metoda Montignac
Dieta creată de Michel Montignac se împarte în două faze şi se bazează pe două principii: unul de a pierde în greutate şi altul de a menţine silueta caştigată în urma regimului de slăbit. Dieta Montignac nu limitează cantitatea de mâncare consumată şi este un mod echilibrat de a mânca.
CITEŞTE AICI DETALII DESPRE DIETA MONTIGNAC