A murit Ira Levin!

A murit Ira Levin!

Scriitorul american a incetat din viata la varsta de 78 de ani din cauza unui infarct, la New York.

Levin s-a nascut in 1929 si si-a inceput cariera ca scenarist de televiziune. Primul roman, "Sarutul dinaintea mortii", a aparut in 1953 si a fost ecranizat de doua ori.

Autor de romane si piese de teatru, Levin a devenit celebru dupa ce thriller-ul sau “Rosemary's Baby” a fost ecranizat in 1968 de Roman Polanski.

Cartile lui au fost adaptate pentru marele ecran cu mult inainte de romanele unor autori celebri, precum Stephen King: "Un copil pentru Rosemary/ Rosemary's Baby", cu Mia Farrow, "Himera/ The Boys from Brazil" (1978) cu Laurence Olivier, "Neveste perfecte/ The Stepford Wives" (2004), cu Nicole Kidman, "Sliver" (1993), cu Sharon Stone, si "Sarutul dinaintea mortii/ A Kiss Before Dying" (1991), cu Matt Dillon.             Piesa "Deathtrap", lansata in 1978, a fost, de asemenea adaptata pentru marile ecrane: "Capcana mortii (1982), in regia lui Sidney Lumet, cu Michael Caine si Christopher Reeve.

Ne puteți urmări și pe Google News

Desi nu a scris decat 7 romane pe parcursul vietii, operele sale au avut un succes enorm si s-au vandut in zeci de milioane de exemplare.