A murit Bebe Iovănescu

A murit Bebe Iovănescu

Fostul mare jucător al echipei FC Argeş a decedat în urma unor complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală pe cord. Contemporan cu marele Dobrin, Iovănescu a fost coechipier cu "Gâscanul" în "dream-teamul" Argeşului anilor '70- '80.

Sebvastian Iovănescu a decedat aseară la vârsta de 56 de ani. Născut la Ghelmegioaia, judeţul Mehedinţi, pe 2 octombrie 1953, Iovănescu se stabilise de ani buni la Constanţa. În ultima perioadă ocupa funcţia de preşedinte al clubului Farul Constanţa. Bebe Iovănescu suferise în urmă cu aproape trei săptămâni o operaţie pe inimă. „A fost resuscitat o jumătate de oră, dar nu s-a putut face nimic. Vrem o autopsie, pentru că se pare că a fost o operaţie nereuşită”, a declarat, pentru ziarul constănţean „Cuget Liber”, Alexandra, soţia fostului preşedinte executiv al Farului.

Sevastian Iovănescu a făcut parte din marea echipă a Argeşului care a cucerit titlul în 1979, al doilea din istoria grupării piteştene. Titular în linia mediană a grupării din Trivale, Iovănescu a făcut parte dintr-o echipă fără pereche alături de Cristian, Speriatu, Cârstea, Telu Stancu, Zamfir, Moiceanu, Doru Nicolae, Radu II, Toma, Ignat, dar mai ales Nicolae Dobrin. A jucat alături de Dobrin în celebra "finală" a campionatului 1978-1979, când FC Argeş a bătut Dinamo în Ştefan cel Mare cu 4-3.

Sevastian Iovănescu a început fotbalul la Caransebeş, în 1968. Doi ani mai târziu a ajuns la Steaua, ca militar în termen. A stat trei sezoane în Ghencea, apoi a plecat la Farul Constanţa. Din 1975 şi până în 1986 a jucat la FC Argeş, cu excepţia a două sezoane, 1980-1981 şi 1981-1982, când a fost "detaşat" la Viitorul Scorniceşti. Iovănescu şi-a încheiat cariera la Farul Constanţa în 1989. După ce s-a retras, Iovănescu a fost o perioadă de timp şi observator. Bebe Iovănescu a bifat 357 de meciuri în Divizia A şi a marcat 56 de goluri. A evoluat în naţionalele de tineret, olimpică şi secundă a României.

Ne puteți urmări și pe Google News