Evenimentul Zilei > Actualitate > EFECTUL NICOLESCU. O contrabandistă a leşinat când a fost PRINSĂ CU ŞPAGA
EFECTUL NICOLESCU. O contrabandistă a leşinat când a fost PRINSĂ CU ŞPAGA

EFECTUL NICOLESCU. O contrabandistă a leşinat când a fost PRINSĂ CU ŞPAGA

Cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău în faţa procurorilor DNA nu este singular. O femeie, lideră a unui grup de traficanţi de ţigări din Maramureş, a leşinat atunci când a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie în timp ce încerca să mituiască un poliţist de frontieră.

Grea "slujbă" pentru Ana, o femeie de 39 de ani din judeţul Maramureş. Ea este capul unei familii de traficanţi de ţigări. Din această postură, tot ei i-a revenit rolul de a mitui un agent, după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei a prins-o, împreună cu allte trei rude, cu maşinile burduşite cu ţigări aduse ilegal din Ucraina. La fel ca şi în cazul liderului PSD, Constantin Nicolescu, femeii i s-a făcut rău când i-a văzut pe ofiţerii anticorupţie şi pe procuror. 
Familia de contrabandişti a fost prinsă pe 31 august, la graniţa româno-ucraineeană. Atunci, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în zona de competenţă, trei autoturisme. În prima, cu rol de antemergător, se afla Ana S.. După ea, în celelalte autoturisme, veneau Vasile S., de 54 de ani, Maria M., de 30 ani şi Ionel S., de 22 ani, domiciliaţi în localităţile Breb, respectiv Bîrsana.
La controlul efectuat asupra acestora, grănicerii au descoperit, în două dintre maşini, 1.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, marca Viceroy. Pe timpul efectuării cercetărilor s-a constatat faptul că ţigările au fost preluate de la domiciului Mariei A.  Aceasta a mai predat poliţiştilor de frontieră încă 94 de pachete cu ţigări din acelaşi lot. Valoarea ţigărilor este de peste 12.400 lei.
Cercetaţi în libertate de către poliţiştii de frontieră pentru contrabandă, cei patru au vrut să scape basma curată. Astfel, Ana a fost "delegată" să negocieze cu poliţistul anchetator "aranjarea" dosarului. Femeia i-a promis acestuia 5.000 de lei. Patru zile la rând, în perioada 31.08.2012 – 03.09.2012, contrabandista l-a tot bătut la cap pe agent. Ea i-a cerut, nici mai mult nici mai puţin, decât să propună o soluţie de netrimitere în judecată. Dovedind că ştie cam care e mersul unei anchete, Ana i-a spus poliţistului că poate face acest lucru dacă înlocuieşte declaraţiile olografe date de ea şi de rudele ei în momentul reţinerii.
Omul legii, însă, a povestit totul şefilor săi şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Biroul Judeţean Anticorupţie Maramureş.  Pe 3 septembrie, ofiţerii DGA au prins-o pe Ana exact în momentul în care i-a dat poliţistului de frontieră 4.720 lei,  60 Euro şi cele patru declaraţii olografe, pregătite pentru a fi schimbate cu cele vechi. Ceea ce părea un flagrant simplu, s-a transformat, însă, într-un coşmar pentru anchetatori, poliţişti şi procurori, deopotrivă.
Ana a început să ţipe, să se tăvălească pe jos şi să îi înjure ca la uşa cortului. Stăpânită cu greu de oamenii legii, contrabandista-şefă a acuzat o stare de leşin. Ca şi în cazul lui Nicolescu, a fost chemată şi o ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Apoi, a fost condusă la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, unde a fost internată.
"A stat acolo pentru a-şi reveni dar şi pentru a vedea dacă nu e cumva bolnavă psihic în urma reacţiilor violente din seara flagrantului", a povestit pentru EVZ unul dintre anchetatori. Contrabandista a fost internată până ieri în spital. Când a ieşit, procurorul de caz a emis pe numele Anei un mandat de reţinere pentru 24 de ore, pentru dare de mită şi contrabandă. Astăzi, a fost prezentată Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: