Ana-Maria Popescu, consilier PP-DD, nu era mulţumită ,la prima şedinţă a Consilului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), deşi a fost aleasă în două comisii de specialitate: pentru relaţii cu Uniunea Europeană şi de patrimoniu.
Aceasta voia să facă parte din comisia de Protecţie a Consumatorilor. Motivul, invocat pe holurile Municipalităţii, pare cel puţin halucinant: "Am un coafor. (…) Vroiam în Comisia de Protecţie a Consumatorilor pentru că am tot timpul control acolo".
Graţiela Drăghici, consilier general PSD, abia a luat cuvântul în mandatul trecut, în cadrul şedinţelor, şi nu stă de vorbă cu cetăţenii. Iar atunci când ia cuvântul, rămâne în memoria CGMB-ului. În ultima şedinţă a fostului Consiliu, a cerut o evidenţă cu oamenii "zombie".
Consiliera i-a catalogat aşa pe cetăţenii fără identitate. Acum, ea va avea un cuvânt în ceea ce priveşte construcţiile din Capitală -va face parte din comisiile de Urbanism, de Sănătate şi Protecţie Socială, dar şi din cea de Relaţii Internaţionale.


Dan Diaconescu are oameni peste tot!
Cei şapte aleşi generali PPDD au prins locuri în mai toate comisiile de specialitate, deşi nu au mai puţine locuri în CGMB decât aleşii PDL.
Surse municipale au explicat, pentru EVZ, că USL a aplicat strategia de atragere a consilierilor lui Dan Diaconescu în comisii pentru ca aceştia să voteze în tandem cu PSDul şi PNL-ul atunci când se decide soarta bucureştenilor.
Radu Orzaţă a prins cele mai multe locuri în comisii. PSDistul Doru Giugula merge în Primărie, în calitate de ales general, are acces la informaţiile din instituţie şi apoi reprezintă, în calitate de avocat, persoanele care dau în judecată atât Primăria Capitalei cât şi Consiliul General.
Acum, el a fost ales să facă parte chiar din Comisia Juridică şi de Etică a Consiliului. Majoritatea în CGMB o are USL, astfel că şi listele cu membrii comisilor este stabilită de alianţă.
Şi fostul ziarist Mihnea Tălău este proaspăt consilier general, el fiind ales în Comisia de Transporturi şi cea Juridică. Şi apropiatul lui Marian Vanghelie, liderul de sindical al şoferilor, Ion Stan, va decide soarta transportului.
Citiţi şi:

  • Cum se iau decizii în noul CGMB. „Nu am votat pentru că aşa ni s-a spus. Nu a vrut Oprescu”
  • Începe afacerea „Împărţeala mormintelor”