Evenimentul Zilei > Actualitate > A început demolarea imobilelor de pe Buzeşti, pentru crearea bulevardului Uranus
A început demolarea imobilelor de pe Buzeşti, pentru crearea bulevardului Uranus

A început demolarea imobilelor de pe Buzeşti, pentru crearea bulevardului Uranus

Primăria Capitalei a trimis muncitorii să dărâme imobilele de pe partea dreaptă a străzii Buzeşti, aflată în zona Piaţa Victoriei.

Motivul: municipalitatea va începe construirea tronsonului din Bulevardul Uranus care va trece prin strada Buzeşti. Bulevardul leagă Piaţa Victoriei de Palatul Parlamentului şi va fi prevăzut cu prima pistă de biciclete la standarde europene, situată pe prima bandă a şoselei.
Citiţi AICI mai multe despre noul bulevard.
Locuitorii imobilelor care vor fi demolate şi-au strâns lucrurile, pentru a se muta, iar autorităţile au întrerupt gazele şi electricitatea. Însă, mulţi dintre cei care urmează să fie mutaţi spun că  şi-au primit banii în conturi, dar că nu se pot atinge de ei pentru că sunt blocaţi. Situaţia s-a creat din cauză că municipalitatea a uitat să semneze un act care permitea deblocarea conturilor.
Nemulţumire
Chiriaşii şi proprietarii susţin că primăria nu i-a notificat că urmează să înceapă demolarea imobilelor de astăzi. Mai mult, majoritatea susţine că la discuţii cu oficialii primăriei, acum câteva zile, aceştia din urmă au promis că vor afişa pe clădiri o notificare în care vor anunţa din timp când încep demolările.
Marea parte a imobilelor vor fi demolate mâine, iar luni dimineaţa vor fi toatde puse la pământ. Cele care vor fi distruse se află pe partea dreaptă a străzii, pe sensul dinspre Piaţa Victoriei.
Astăzi, zeci de muncitori aşteptau deja să înceapă munca de demolare. Printre clădirile care vor dispărea se numără şi un vechi hotel – Marna.
Potrivit şefului Direcţiei de Demolări, Construcţii Ilegale şi Dezafectări, Mihai Stanislav, consultantul nu ar fi semnat unele acte pentru ca cei care urmează să fie mutaţi, să-şi poată ridica banii din conturi.
Mai mult, comercianţii de la magazinele de antichităţi din zonă, care şi ele vor fi demolate, se plâng că în iureşul mutării, multe piese de mobilă veche au fost distruse.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: