Roger Vadim și-a descoperit pasiunea pentru teatru după ce devenise student la științe politice la Universitatea din Paris. A început cursurile de actorie, iar într-o zi a avut șansa să-l întâlnească pe Andre Gide. Acesta l-a prezentat unui regizor, care l-a făcut asistentul său. Era imediat după război și, ca să se întrețină, Roger a început să scrie scenarii, apoi s-a avântat pe tărâmul presei. S-a angajat fotoreporter la revista Paris-Match.

Într-o zi, răsfoind cu interes revistele vremii, a fost fascinat de o tânără de 15 ani, care poza pe coperta revistei Elle. Imediat a început să întrebe colegi și amici cine este fata aceea blondă și atrăgătoare.

A aflat că se numește Brigitte Bardot. Simțea că nu va mai putea trăi dacă nu o întâlnește. Se îndrăgostise la prima vedere de o fotografie. Iar când a cunoscut-o… Nimic nu i-a mai stat în cale și i-a mărturisit că-i nebun după ea și vrea să-i fie soție. Brigitte s-a simțit atrasă de el ca un magnet, după cum a declarat mai târziu.

În vara anului 1950, îndrăgostiții au plecat să-și petreacă vacanța în stațiunea Cap Myrtes, de lângă Saint-Tropez. Ea avea 16 ani, iar el 22. (foto)

Din cauza vârstei ei, căsătoria nu putea avea loc. Legislația franceză permitea mariajul lor după ce mireasa devenea majoră.

S-au iubit cu pasiune și, la 19 decembrie 1952, a avut loc și căsătoria. Jurnaliștii vremii s-au întrecut în a descrie fericirea mirilor care părea ireală. Brigitte era deja o frumusețe a revistelor mondene și o viitoare stea de cinema.

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE