Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost odată „Clau-gol”
A fost odată „Clau-gol”

A fost odată „Clau-gol”

Prestaţia penibilă avută, miercuri, de Claudiu Niculescu la meciul cu CFR Cluj i-a determinat pe oficialii „câinilor” să-i ceară atacantului să se retragă

Dinamo nu a izbutit, miercuri seară, decât o remiză în Ştefan cel Mare, scor 1-1 (goluri Lucian Goian – 10, respectiv Yssouf Kone – 25), în partida-tur cu CFR Cluj, din semifinalele Cupei României la fotbal, şi porneşte cu şansa a doua la calificarea în ultimul act, în returul de pe 14 aprilie.

Deznodământul meciului din „Groapă” a presărat alte seminţe de scandal în curtea „câinilor”, oficialii Cornel Dinu şi Vasile Turcu taxând dur prestaţiile jenante ale atacanţilor Claudiu Iulian Niculescu (33 de ani) şi Florin Daniel Bratu (30 de ani), folosiţi titulari ca urmare a indisponibilităţilor de moment ale vârfurilor Marius Alexe şi Marius Niculae (ambii accidentaţi) şi Andrei Cristea (suspendat).

Lui Niculescu, golgheterul „all-time” al formaţiei Dinamo în cupele europene (18 reuşite), i s-a transmis, explicit, că e momentul să se retragă! Acelaşi Turcu spunea înaintea jocului că lui „Clau-gol” i se pregăteşte un loc călduţ în club. „Poate fi antrenor secund”, sugera acţionarul, convins că Niculescu joacă doar cu numele la Dinamo şi pe baza relaţiei de rudenie cu Cristi Borcea, al cărui fin este.

„Şi-a făcut treaba la noi, dar se vede de la distanţă că nu mai poate”, l-a urecheat Turcu pe vârful de atac plătit cu 135.000 de euro pe sezon. Atacantul va agăţa oricum ghetele-n cui la vară, asta dacă oficialii nu-i vor grăbi retragerea.          

Dinu nu l-a vrut din iarnă

„Dacă ar fi după mine, nu i-aş mai fi păstrat în lot pe Niculescu şi pe Adrian Cristea”, spunea Cornel Dinu înainte ca returul să înceapă. Finul său, Cornel Ţălnar, nu l-a ascultat şi i-a dat în continuare credit lui Niculescu. „Ţânţarul” a recunoscut însă după meci că a fost nemulţumit de prestaţia lui Claudiu, motiv pentru care atacantul va lustrui banca de rezerve la derby-ul cu Unirea, de la Urziceni, unde vor reveni Marius Niculae şi Andrei Cristea.

De asemenea, după jocul cu CFR Cluj, Procurorul i-a atras încă odată atenţia antrenorului să renunţe la oltean. „Nu poţi trăi doar din lovituri libere. Vârfurile nu pot evolua cu spatele la poartă, ci trebuie să dribleze şi să înscrie. Dacă nu pot, să se lase!”, a concluzionat administratorul delegat.

Colac peste pupăză, după un meci plin de nereuşite, Niculescu a ajuns accidentat la vestiare. S-a lovit la umărul la care mai fusese operat în urmă cu cinci ani, după partida cu Everton, din Cupa UEFA. De data aceasta, fostul golgheter al Ligii I (în 2005 şi în 2007) a scăpat ieftin, doar că drumul lui către prima echipă a fost blocat.

Nici Florin Bratu nu se simte prea bine

EVZ a anticipat declinul lui Niculescu. Folosind informaţii din sânul grupării „roş-albe”, cotidianul nostru a scris, după meciul de campionat Internaţional Curtea de Argeş – Dinamo (scor 1-3), de la sfârşitul lunii trecute, sub titlul „Claudiu Niculescu şi Florin Bratu, socotiţi terminaţi”, despre forma sportivă deplorabilă a celor două vârfuri: „Claudiu Niculescu este umbra fostului mare atacant.

Olteanul intră doar pe final la Dinamo, iar şansele să revină la forma de odinioară sunt considerate ca fiind infime. «Niculescu e terminat! Nu mai are execuţiile din trecut. Nici Bratu nu mai este ce-a fost. Nu mai are ruperi de ritm. Se cunoaşte că a trecut de 30 de ani», susţin şefii clubului”.

Pentru apărătorul dinamovist Lucian Goian sezonul este compromis. Fundaşul are ruptură de ligamente, iar responsabil pentru drama lui „Gogu” este chiar portarul Ema Dolha, care şi-a lovit involuntar colegul.  
     
BORNELE CARIEREI

Claudiu Niculescu

  • Data şi locul naşterii: 23.06.1976/Slatina;
  • Echipele la care a evoluat: Univ. Craiova (1997-2001), Dinamo (2001-2008, 2009-prezent), Genoa (2002-2003), Duisburg (2007-2008) şi Omonia Nicosia (2008-2009);
  • Total meciuri/goluri în Liga I: 276/137;
  • Palmares: 3 titluri, 2 Cupe ale României (toate cu Dinamo); de două ori golgheter al României;
  • Meciuri/goluri la naţională: 8/0.