Evenimentul Zilei > Monden > A dat lovitura. Cine a fost ales artistul deceniului
A dat lovitura. Cine a fost ales artistul deceniului

A dat lovitura. Cine a fost ales artistul deceniului

Ed Sheeran a fost desemnat artistul deceniului de organizaţia britanică Official Charts Company

Renumitul cântăreț și compozitor Ed Sheeran a fost desemnat artistul deceniului de organizaţia britanică Official Charts Company, relatează miercuri Press Association. Ed Sheeran a ajuns de 12 ori în fruntea topurilor melodiilor și albumelor între anii 2010 și 2019 , fiind artistul britanic care a reușit să se mențină cel mai mult timp,în total  79 de săptămâni, pe primul loc în amandouă clasamentele.

Ed Sheeran a devenit al treilea artist care primeşte din partea Official Charts Company premiul pentru stabilirea unui astfel de record.

Ceilalți doi artiști care au reușit această performanță sunt Justin Bieber, primul artist din istorie care s-a situat simultan pe primele trei poziţii ale topului dedicat single-urilor, şi Paul McCartney, care a fost premiat pentru albumele sale datorită cărora s-a situat de 22 de ori pe primul loc în carieră.

Melodia de succes lansată în anul 2017 de Ed Sheeran ,  ”Shape Of You”,  a desemnată ”cântecul deceniului” după ce s-a menţinut timp de 14 săptămâni pe prima poziţie în top. Hitul se află printre cele trei piese ale artistului britanic aflate pe primele cinci poziţii ale celor mai bine vândute melodii ale deceniului.

Pe poziţia secundară a acestui clasament se află piesa ”Uptown Funk” (Mark Ronson ft Bruno Marș), urmată de ”Thinking Out Loud” (Sheeran), ”Despacito (Luis Fonsi ft Daddy & Justin Bieber) şi ”Perfect” (Sheeran).

„Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în ultimii zece ani, în special fanilor mei uimitori. În cinstea următorilor zece!”, a declarat Ed Sheeran, citat de Press Association.

„Ed a dominat clar acest deceniu şi este un beneficiar demn al acestui nou premiu uimitor. La începutul deceniului era un tânăr de 18 ani puţin cunoscut (deşi foarte apreciat) din Suffolk, dar de atunci catalogul său de realizări a devenit cu adevărat remarcabil. Astăzi, el şi-a stabilit ferm locul printre superstarurile mondiale de cel mai înalt nivel”, a declarat Martin Talbot, director executiv în cadrul Official Charts Company

Discul ”21” semnat de Adele se află pe primul loc în topul celor mai bine vândute albume din ultimul deceniu, urmat de ”25”  al aceleeași artiste , locul trei fiind ocupat de  albumul ”X” al lui Ed Sheeran, iar pe poziţiile a patra şi a cincea se află ”Divide” (Ed Sheeran), respectiv ”Christmas” (Michael Buble).