Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar PSD și fost vicepreședinte al Parlamentului European, a reacționat după ce moțiunea de cenzură a opoziției a trecut, provocând căderea Guvernului Dăncilă.

Într-o postare pe Facebook,  Ioan Mircea Pașcu regretă că PSD , care a fost condus cândva de lideri cum ar fi Ion Iliescu sau Adrian Năstase, a reușit recordul trist că în mai putin de 3 ani să piardă o parte importantă din electoratul său, care se situa la circa 46 % din preferințele de vot. Fostul europarlamentar PSD spune că într-o perioadă scurtă, de 3 ani, PSD a schimbat 3 premieri și 100 de miniștri.

„Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia mințile!. (…)

Și acum, odată ajunși aici, în loc de a persista cu încăpățânare în tiparele eronate de până acum, acuzându-i pe alții de propriile noastre greșeli, ar trebui să începem prin a ni le recunoaște deschis, fără să uităm că nu putem purcede la reconstrucția necesară stand în genunchi (mă gândesc la “unanimitățile” bazate pe frică și/sau servilism, care au caracterizat deciziile partidului în ultimii trei ani …).

În sfârșit, un cuvânt și despre cei din tabăra “învingătorilor”: nu m-ar miră deloc că unii dintre cei care au pus urmarul la dărâmarea guvernului să fie nevoiți să părăsească această coaliție ad hoc, că și așa sunt prea mulți și îngreunează formarea rapidă a noului guvern …

PS. Un gând și pentru “pocăiții” (pentiti, în limba italiană) care, după ce au dezertat, s-au întors momiți de avantaje concrete și promisiuni mirobolante: ce trebuie să fie în sufletul lor, acum când realizează că și-au irosit atât de ușor și definitiv brumă de credibilitate de care s-au bucurat, când au fost puși pe lista de candidați…”, scrie Ioan Mircea Pașcu .