Cafeaua de dimineață. Lucrurile pe care trebuie să le faci înainte

Cafeaua de dimineață. Lucrurile pe care trebuie să le faci înainte Lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de a bea cafeaua / Sursa foto: Dreamstime.com

Cafeaua de dimineață este unul dintre cele mai întâlnite obiceiuri ale românilor. Puțini știu că nu trebuie să bea cafeaua imediat cum se trezesc. Organismul le va mulțumi dacă vor face aceste cinci lucruri

Cafeaua de dimineață este un obicei comun în rândul românilor. Nutriționistul Gabi de la The Fast 800, o companie care oferă sfaturi celor care vor să piardă în greutate, a explicat ce lucruri trebuie să facem înainte de a ne bea cafeaua. Consumul de cafea pe stomacul gol poate provoca o stare de stres.

Persoanele care respectă sfaturile nutriționiștilor vor observa că vor avea o stare de sănătate mai bună. De asemenea, nivelul de energie va fi mult mai ridicat.

„Sprijinirea rutinei de cafea de dimineață cu niște practici inteligente poate fi un factor schimbător benefic pentru bunăstarea voastră generală”, a explicat nutriționistul Gabi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cafeaua de dimineața nu trebuie băută pe stomacul gol

Nutriționistul recomandă să vă hidratați foarte bine de a bea o cafea. De asemenea, apa ar trebui să fie la temperatura camerei. În cazul în care vei adăuga zeamă de de lămâie, digestia ar putea fi ajutată. Al doilea sfat al nutriționistului este să luați înainte de cafea un mic dejun bogat în fibre și proteine. Acest lucru va echilibra nivelul zahărului din sânge.

 „Creșterea nivelului de zahăr din sânge poate declanșa o inflamație în corp. Iar acest lucru va produce un roller-coaster a glicemiei pentru tot restul zilei, reducându-ne astfel energia”, a explicat Gabi.

Exercițiile fizice de dimineață

Multe persoane beau cafeaua înainte de a face mișcare, crezând că vor avea mai multe energie. Nutriționiștii au explicat că acest lucru poate declanșa anxietate. Astfel, este indicat ca înainte de a savura cafeaua să faceți câteva exerciții fizice.

Exercițiile fizice, dimineață, mișcare, sport

Exerciții fizice de dimineață / Sursă foto: Arhivă EVZ

„În prima oră după trezire, nivelurile noastre de cortizol cresc și scad într-un mod acut. E răspunsul de trezire a organismului. Această creștere și scădere a cortizolului reprezintă un sistem nervos sănătos și are de fapt o mare influență asupra sistemului nostru imunitar”, a mai spus Gabi.

În plus, cei care vor amâna cu cel puțin 90 de minute momentul servirii cafelei de dimineață, vor avea niveluri ridicate de energie pe tot parcursul zilei. Nutriționistul a mai adăugat că este indicat să ne expunem la lumină naturală pentru că astfel va fi eliberat cortizonul. Acest lucru va ajuta sistemul hormonal, care va rămâne la parametri optimi.

„Expunerea la lumină naturală a zilei, mai ales dimineața, este un regulator uriaș al ritmului circadian”, a mai spus nutriționistul pentru The Mirror.