Cele mai mari greșeli la mămăligă. Dacă le faci, nu e bună nici la gust, nici la sănătate

Cele mai mari greșeli la mămăligă. Dacă le faci, nu e bună nici la gust, nici la sănătate Sursa: Pixabay

Mămăliga este unul dintre preparatele naționale care se află pe masa celor mai mulți dintre români atunci când iau prânzul sau cina. Nu multe dintre gospodine știu cum se prepară corect mămăligă. Este important să ținem cont de recomandările nutriționiștilor.

Mămăliga era considerată, în trecut, mâncarea de bază a oamenilor care locuiau la sate. Acest fel mâncare era foarte întâlnit mai ales în perioada verii pentru că oamenii puteau să ia mămăliga la câmp pentru că timpul pentru prepararea pâinii era limitat. Mămăliga a devenit tot mai apreciată în prezent și se află chiar în meniurile celor mai scumpe restaurante. Nutriționiștii au explicat că mămăliga este bogată în vitamine și este recomandată persoanelor care au probleme digestive și pulmonare. Este foarte bună și în cazul celor care au afecțiuni la nivelul căilor respiratorii sau în cazul celor care suferă de anemie. Mămăliga ajută și la regralarea glucozei de sânge și este recomandtă pentru cei care sunt diagnosticați cu diabet. În plus, are un rol important în detoxifierea organismului și curățarea intestinelor. Un alt beneficiu al acestui înlocuitor de pâine este că ajută ficatul să neutralizeze toate substanțele toxice. În plus, consumul de mămăligă reduce riscul de ciroză și insuficiență hepatică. Unul dintre cele mai importante aspecte este că ai nevoie doar de câteva ingrediente ieftine și ușor de procurat. Este vorba de un litru de apă, 250 de grame de mălai și 10 grame sare mare, grunjoasă.

Mod de preparare mămăligă

Este important să alegi un mălai bun, unul grișat sau cu granulație mai mică pentru ca timpul de fierbere să fie redus. Ulterior, trece mălaiul prin sită pentru ca impuritățile să fie îndepărtate. Puna apa la fiert într-un vas de fontă. În cazul în care nu ai acest tip de vas, poți să folosești unul de inox cu pereți dubli. Atunci când observi că apa începe să fiarbă, adaugă apa și amestecă până când se topește. Una dintre cele mai importante reguli este să nu adaugi sarea de la început pentru că timpul de fierbere va fi prelungit.

Poți să presari o mână de mălai în apa fierbinte, după ce sarea s-a topit. Amestecă intens. Lasă mălaiul să fiarbă. Poți să adaugi și restul cantității de mălai când apa a început să fiarbă. Amestecă intens și continuu cu un tel. Folosește o spatulă de lemn pentru a amesteca când observă că mămăliga ta devine consistentă. Ulterior, stinge ochiul aeagazului și toarnă mămăliga într-o farfurie întinsă, potrivit Catine.ro.