Băutura de primăvară care ne scapă de boli. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Băutura de primăvară care ne scapă de boli. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate Rețeta „scandaloasă” de ceai din SUA. A intervenit și ambasada. Sursă Dreamstime

Medicii și nutriționiștii au dezvăluit băutura de primăvară care ne crește sistemul imunitar și care ne scapă de alte afecțiuni. Este ieftină, dar are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Băutura de primăvară care ne poate crește sistemul imunitar și reduce tensiunea arterială se găsește aproape peste tot și are un preț decent. Medicii au declarat că măceșele sunt bogate în vitamina C, conțin cantități mai mici și de vitamine A, B1, B2, E, P, K, acid nicotinic, care menține sănătatea țesuturilor și a organelor interne. Ei ne-au recomandat să bem ceai de măceșe în această perioadă și să mâncăm alimente cât mai sănătoase.

Ceaiul de măceșe conține vitamina A, care întărește sistemul imunitar și are efect diuretic. Această băutură ajută și la reducerea tensiunii arteriale la vârstnici. Este bună și pentru tratarea anemiei, deoarece măceșele conțin zaharuri, acid citric și malic, pectine și tanini.

Măceșele se găsesc sub forma de ceai, sirop, marmeladă și vin. Alte beneficii: tonifică,vitaminizează și remineralizează. Medicii au mai spus că măceșele sunt bogate într-un antioxidant numit tilirozidă și ne pot ajuta la slăbit, potrivit Dcnews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Dreamstime

Pentru a prepara această băutură aveți nevoie de două linguri de măceşe proaspete sau o lingură de măceşe uscate zdrobite şi o cană cu apă clocotită. Fructele se pun într-o cană de porţelan, iar deasupra se toarnă apa clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea călduţ.

O altă băutură sănătoasă

Medicii au mai declarat că și ceaiul de mentă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pentru 200 ml de apă fierbinte ai nevoie de o linguriță cu vârf de frunze uscate de mentă. Se lasă totul la infuzat pentru 7 minute, după care ceaiul se strecoară și se scot frunzele și se consumă ca atare ori îndulcit cu puțină miere. Se pot consuma până la 2 cești pe zi de ceai de mentă, dimineața și seara, înainte de culcare.

Ceaiul de mentă este foarte bun pentru tratarea indigestiei. El conține vitaminele A și C, fier, potasiu, magneziu, calciu și fosfor. Acesta ajută și la ameliorarea simptomelor migrenelor și durerilor de cap.