Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: The Candidate
FILMUL EVZ: The Candidate

FILMUL EVZ: The Candidate

Compromisuri, aranjamente politice şi un democrat fermecător - ingredientele filmului din această seară.

Cu un Premiu Oscar pentru scenariu şi o nominalizare la aceeaşi prestigioasă statuetă de aur pentru sunet, lungmetrajul intră în culisele politicii americane.

Avocatul Bill McKay (Robert Redford) este remarcat, datorită carismei şi a integrităţii sale, de maşinăria Partidului Democrat şi convins să candideze pentru Senat, fără să aibă însă vreo şansă reală să câştige. Fiul fostului guvernator al Californiei acceptă să intre în cursă cu o singură condiţie: ca pe parcursul întregii campanii să spună numai ce gândeşte el, fără nicio cosmetizare din partea vreunui specialist în comunicare. Toată lumea este acord, considerând că acesta este cel mai scurt drum spre un eşec sigur.

Bill abordează probleme spinoase şi reuşeşte să captiveze electoratul cu sinceritatea lui năucitoare şi să urce fulminant în sondaje. Perspectivele lui devin tot mai promiţătoare, iar înţelegerea iniţială începe să scârţâie.

Robert Redford este şi producătorul executiv al acestui film şi a fost atât de credibil în rolul său încât, imediat după premiera filmului, mai mulţi politicieni au încercat să-l convingă să candideze şi în realitate. Publicul l-a considerat la fel de carismatic ca şi J.F. Kennedy.
TCM – 20.00

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: