Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci zimbri vor trăi în libertate
Cinci zimbri vor trăi în libertate

Cinci zimbri vor trăi în libertate

Cinci zimbri care aparţin Parcului Natural Vânători Neamţ vor fi eliberaţi în judeţul Neamţ. Evenimentul este organizat de Rezervaţia de zimbri şi faună carpatină „Dragoş Vodă”, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea statutului de conservare a speciei de zimbru în Parcul Natural Vânători Neamţ”.

Evenimentul este important din punct de vedere al conservării speciei la nivel naţional şi European. După cum se ştie, în România nu există patru rezervaţii de zimbri. Cea de la Dragoş Vodă este amplasată într-un parc natural protejat de lege, iar în momentul de faţă, rezervaţia reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Neamţ fiind totodată una dintre cele mai mari şi mai reprezentative din Europa.
Cele cinci exemplare vor fi monitorizate de echipe speciale de îngrijitori. În momentul de faţă, efectivul de zimbri de la Vânători Neamţ este constituit din cei cinci zimbri selectaţi pentru punerea în libertate, 19 zimbri aflaţi în semilibertate, ce vor constitui o „pepinieră” pentru eliberările ulterioare, precum şi alţi şase zimbri, în cadrul Grădinii Zoologice „Dragoş Vodă”.
sursa: evenimentul.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: