Mateo Blanco (Lluís Homar) este un regizor de succes care începe filmările la comedia "Chicas y maletas" şi o distribuie în rolul principal pe frumoasa Lena (Penélope Cruz), amanta producătorului şi finanţatorului Ernesto Martel. În scurtă vreme, între Lena şi Mateo ia naştere o pasională poveste de dragoste, fără să ştie că sunt spionaţi de către fiul gelosului Martel, dispus să recurgă la acte de agresivitate pentru a o împiedica pe iubita mult mai tânără să-l părăsească. Astfel, în timpul unei vacanţe petrecute pe insula Lanzarote, cei doi îndrăgostiţi sunt victimele unui cumplit accident de maşină, în care Lena îşi pierde viaţa, iar Mateo rămâne orb.

La 14 ani de la cumplitul accident, Mateo Blanco este scenarist la Madrid, ajutat fiind de fidela lui prietenă şi colaboratoare Judit Garcia şi semnând numai cu pseudonimul Harry Caine. Cu ajutorul lui Diego, fiul lui Judit, scenaristul orb recuperează materialul filmat cu 14 ani în urmă de către Ray X, băiatul lui Ernesto Martel, luând decizia de a reedita şi relansa filmul "Chicas y maletas" ca un omagiu adus Lenei.

În 2009, regizorul Pedro Almodovar a fost nominalizat la Palme d’Or la Cannes, iar în 2010 pelicula a primit o nominalizare la Globul de aur pentru Cel mai bun film străin.

21.10 – TVR 1
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/sYdCSGPHHS4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>