FILMUL EVZ: Un bărbat singur

FILMUL EVZ: Un bărbat singur

Filmul se concentrează pe depresia unui profesor homosexual al cărui partener moare într-un accident.

Acţiunea filmului se petrece într-o singură zi. La un an după moartea iubitului său, Jim, George Falconer (Colin Firth) realizează că nu poate trăi fără acesta şi decide să îşi pună capăt zilelor. Familia lui Jim nici măcar nu l-a lăsat pe acesta să vină la înmormântare şi să îşi ia adio. După atât de mult timp, fiecare zi a lui George este un chin şi tocmai de aceea, el vrea să îşi pună în ordine toate problemele pentru a se sinucide în seara zilei de 30 noiembrie.

Este anul 1962 şi profesorul este nevoit să îşi mascheze atât suferinţa, cât şi orientarea sexuală. În ziua fatală, pe care a pregătit-o cu multă meticulozitate, o serie de oameni îi schimbă lui George percepţia asupra lucrurilor. Unul dintre aceştia este Carlos, un imigrant spaniol venit în Los Angeles. Ceilalţi sunt Charley, cea mai bună prietenă a lui şi Kenny Potter, un student care vrea să afle mai multe despre profesorul lui.

"Un bărbat singur" reuşeşte să abordeze probleme delicate ca pierderea persoane iubite, homosexualitatea sau sinuciderea la un nivel foarte profund. Filmul lui Tom Ford este o ecranizarea a romanului lui Christopher Isherwood, apărut în 1964.

Colin Firth, câştigător al unui Premiu Oscar pentru "Discursul regelui", a fost nominalizat de Academie şi în 2009 pentru acest rol.

17.50 - HBO <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/aypyJtHzC70" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News