Primul boutique de designeri, la Timişoara

Primul boutique de designeri, la Timişoara

Pentru prima dată în Timişoara, cinci designeri locali au decis să se adune într-un singur spaţiu. Ei poartă acum un singur nume - concept, Mono Concept Store.

Ideea boutique-ului este aceea de a oferi stilul aşa cum nimeni nu a mai făcut-o până acum. Mono Concept Store este locul în care totul "se potriveşte". Pentru fiecare haină, există o pereche de pantofi care o pune în valoare, şi invers. Pentru fiecare rochie, există o pereche de cercei sau o pereche de cizme.

Astfel oricine doreşte un look ieşit din comun, găseşte aici de la bijuterii şi accesorii unicat, la haine sau încălţăminte în serii limitate. Preţurile sunt accesibile. De exemplu încălţămintea, relizată manual (handmade) exclusiv din piele are preţuri începând de la 220 de lei.

"Noi am înţeles că împreună înseamnă succes. Nu doar pentru noi, ci şi pentru cei care ne trec pragul. Când îmbini o haină unicat cu o pereche de pantofi unicat şi desăvârşeşti totul cu accesorii unicat, devii, la rândul tău, unic. Tocmai de aceea, într-un spaţiu cald, în care cuvântul client se transformă în musafir, la un ceai sau o cafea, îi vom ajuta pe timişoreni să-şi contureze stilul", explică Dumitru Mihăică, desingner de pantofi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Timişorencele vor ţinute de autor

Primul concept store din Timişoara s-a deschis vineri seara. Acesta grupează cinci designeri, tineri, dar şi cu experienţă. Mihaela Motişan, reprezentanta ultimei categorii, spune că are încredere că o astfel de iniţiativă are toate şansele să reuşească în Timişoara.

"Avem stiluri diferite şi acoperim mult din segmentul de piaţă", a explicat creatoarea. Mihaela Motişan mai spune că a observat că, în ultima perioadă, timişorencele au început să prefere ţinutele "de autor", în defavoarea celor produse în masă: "Clientele au devenit mai selective. Apreciază lucruri unicat".

Artişti tineri

Pe lângă Motişan, echipa Mono Concept Store îi grupează Adriana Delia Barar (B.A.D style, fiica liderului trupei Cargo), Lia Lugojan (Primis Design - un concept nou, clădit pe o solidă experienţă estetică, dar şi socio-culturală.

După mai mult de 10 ani de convieţuire cu ideile de design, mai întâi la nivel scolastic, iar apoi la nivel aplicativ, a decis să concentreze această experienţă în forma unui serviciu complet şi profesionist), Diana Tătucu (27 de ani, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara, care propune serii mici de piese casual-elegant şi office, majoritatea realizate din ţesături de bumbac cu inserţii sau aplicaţii de dantelă) şi Dumitru Mihăică (fondatorul brandului Mono - primul atelier de pantofi custom-made din Timişoara).

Şi ceilalţi creatori care s-au adunat în Mono Concept Store au încredere în succesul afacerii. "Cred că timişorenii sunt acum pregătiţi pentru lucruri deosebite, pentru ceea ce le oferim noi. Vor putea să iasă din magazinul nostru cu un stil aparte, dar pe care şi-l croiesc, împreună cu noi, după personalitatea lor", a mai declarat Dumitru Mihăică.

Noul boutique de designeri va fi deschis de luni până sâmbătă între orele 11 şi 19.