80.000 de bugetari nu au salarizarea asigurată în 2011

80.000 de bugetari nu au salarizarea asigurată în 2011

Aproape 80.000 de bugetari s-ar putea să nu primească lefuri anul viitor pentru că actuala formă a bugetului nu prevede bani pentru asigurarea salarizării lor, potrivit declaraţiei lui Răzvan Bordeanu, vicepreşedintele sindicatului Sed Lex.

Acesta a explicat că actualul buget nu prevede asigurarea salariilor a 7% dintre bugetari în 2011, adică exact 80.000 de angajaţi la stat. Asta în contextul în care este vorba de o reducere a bugetului pentru salariile angajaţilor de la stat, de la 42 de miliarde de lei la 39 de miliarde de lei. "Asta se va traduce fie prin diminuări salariale, fie prin concedierea unor bugetari", a declarat acesta, precizând că pentru 2011, guvernul ar urma să acorde doar 81% din valoarea bugetelor din luna august.

Guvernul nu va mai "subvenţiona" şomajul tehnic în 2011, pentru a putea plăti ajutorul de şomaj. Executivul nu-şi mai permite în următorii ani să-i scutească de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pe patronii care aleg să-şi trimită angajaţii în şomaj tehnic în loc să-i disponibilizeze. Nu mai sunt bani nici pentru prelungirea acordării indemnizaţiei de şomaj, măsură luată în 2009.
  • Bani la limită pentru şomaj 
  • Guvernul nu-şi permite un salariu minim mai mare de 670 de lei