Noua clădire va fi construită pe strada Popa Şapcă, terenul fiind pus la dispoziţie de Universitatea de Vest. În cadrul şedinţei de astăzi, consilierii PNL au atras atenţia că devizul prezentat de edilii locali este exagerat de mare.
Astfel, pentru construcţia clădirii cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi devizul propus a fost de 931.000 de lei.
"Este o propunere nerealistă, mai ales că banii vin din fondul de învăţământ şi avem probleme cu asigurarea salariilor cadrelor didactice şi finanţarea şcolilor. Documentaţia şi execuţia în sine a lucrării au fost estimate la peste nouă miliarde de lei vechi. Prea mulţi bani pentru o grămadă de moloz", consideră consilierul local Ciprian Bogdan.
"Când am preluat de la universitate terenul, devizul era mult mai mare, am cerut o reevaluare Serviciului Patrimoniu şi aşa s-a ajuns la această sumă", a motivat viceprimarul Adrian Orza.
Consilierii liberali au solicitat modificarea sumei, iar la finalul şedinţei s-a ajuns la înjumătăţirea costurilor estimate.
Imobilul şcolii primare a Liceului Teoretic "Nikolaus Lenau", situat în Piaţa Unirii, a fost retrocedat Episcopiei Romano-Catolice în 2004, când s-a stabilit menţinerea destinaţiei de şcoală timp de cinci ani.