Evenimentul Zilei > Social > 350 de copii și profesori, cazați în condiții mizerabile pe litoral. Tabăra groazei din Costinești, patronul amendat
350 de copii și profesori, cazați în condiții mizerabile pe litoral. Tabăra groazei din Costinești, patronul amendat

350 de copii și profesori, cazați în condiții mizerabile pe litoral. Tabăra groazei din Costinești, patronul amendat

Condiții deplorabile într-o tabără din Costinești, acolo unde sănătatea persoanelor cazate este pusă în pericol din cauza condițiilor mizerabile.

Mari probleme într-o tabără pentru copii din Costinești, acolo unde condițiile de cazare sunt sordide. Saltele de pe paturi sunt murdare, băile, insalubre, iar bucătăria este și ea într-o stare deplorabilă, fiind plină de mâzgă. În această perioadă, aici sunt cazați 350 de copii și profesori.

Condiții de neimaginat într-o tabără din Costinești

Protecția Consumatorului s-a sesizat în urma unui material difuzat de Observator la Antena 1. Jurnaliștii au fost sesizați chiar de un fost angajat, care a filmat condițiile mizerabile de cazare. „Nu se spală pe jos, nu se şterge. Abia dacă se face curăţenie! Vasele nu sunt spălate, doar date cu jetul peste ele ca să nu fie murdare”, a spus fostul angajat al complexului respectiv.

„Bucătăria seamănă mai mult cu un beci părăsit. Apa bălteşte peste tot. Podeaua este lipicioasă, neagră de la atâta mizerie. Iar frigiderele sunt focare de infecţie. Carnea este pusă direct în chiuvete, înfundate de resturi şi sânge. Iar în cele în care s-au spălat vasele a rămas baltă cu resturi. Peste toate astea, muşte care bâzâie în voie”, transmite sursa respectivă.

„Mâncarea care cădea pe jos, care era deja făcută, ne puneau să o punem la loc în farfurii ca să nu irosim mâncare. Nu se spală pe mâini niciodată când intră în bucătărie. Nu se dezinfectează. Pe jos e apă murdară de la WC”, a mai reclamat fostul angajat.

Ce explicații a dat patronul complexului

„E dezordine, acum se face curăţenie! La 600 de oameni nu poţi avea o calitate aşa cum mi-aş dori eu! Dacă avem carne congelată, se pune la un frigider de seara până dimineaţa ca să se dezgheţe, după care e pusă într-o chiuvetă dezinfectată, unde se scurge de toată zeama aceea. Acum noi nu avem nimic dat spre folosinţă, acum e ora mesei, sunt doar tacâmuri şi veselă debarasată, clătită cu jet de apă şi urmează să fie spălate în maşina de spălat profesională”, a fost reacția patronului.

Patronul va fi amendat cu suma de 10.000 de lei, iar activitatea va fi suspendată până la remedierea problemelor. Toate produsele neconforme vor fi retrase.