Evenimentul Zilei > Actualitate > 288 de milioane de euro, pentru investiţii în infrastructura de mediu
288 de milioane de euro, pentru investiţii în infrastructura de mediu

288 de milioane de euro, pentru investiţii în infrastructura de mediu

Aproape 290 de milioane de euro, bani ce provin din fondurile europene ale Programului Operaţional Sectorial Mediu, vor merge către investiţii în infrastructură, după ce ministrul mediului a semnat astăzi patru contracte cu autorităţile locale din patru judeţe.

Astfel contractele de finanţare vizează modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Botoşani, a sistemului de apă/apă uzată din judeţele Buzău şi Timiş şi managementul integrat al deşeurilor în judeţul Neamţ.
Proiectul din Botoşani are o valoare totală de aproape 37 de milioane de euro şi are ca obiectiv reabilitarea centralelor de termoficare existente şi a reţelelor de alimentare cu energie termică în Botoşani, îmbunătăţire care va servi unui număr de 115.000 de locuitori.
Alţi aproape 100 de milioane de euro vor merge către un program de extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău, care va asigura îmbunătăţirea calităţii apei şi accesul la infrastructura de apă şi canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi canalizare.
Încă 118 milioane de euro vor fi investiţi în extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş, iar alţi 33 de milioane de euro vor merge către dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Neamţ.