"Cel puțin 35 de rachete rusești au lovit ținte din orașul Al-Mseifra", susține Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.
 
"Una dintre rachete a explodat într-un subsol unde se adăposteau civili, 17 dintre aceștia fiind uciși pe loc, inclusiv cinci copii", afirmă aceeași organizație, cu sediul în Marea Britanie.
Observatorul declară că se poate determina cu precizie cine se află în spatele atacurilor, după tipul de aeronavă și muniție folosite, zona de atac și direcția de zbor.
Spitalul din Al-Mseifra a fost scos din uz marți noaptea din cauza atacurilor cu rachete rusești, susține Observatorul.
Alți cinci civili au fost uciși în alte zone controlate de rebeli, în Daraa, principala provincie din sudul Siriei.
"Este vorba de cel mai mare număr de victime de la escaladarea războiului, în 19 iunie", a declarat directorul Observatorului, domnul Rami Abdel Rahman.
Forțele guvernamentale au intensificat bombardamentele în zonele din sudul țării, controlate de rebeli, începând cu 19 iunie. Primele raiduri ale aviației militare ruse, aliatul regimului de la Damasc, au avut loc pe 23 iunie în regiune, în ultimul an.
În iulie anul trecut, Rusia, Statele Unite și Iordania au convenit asupra stabilirii unei zone de de-escaladare a tensiunilor, în partea de sud a țării, controlată de rebeli.
După această dată, avioanele militare rusești – care fuseseră active în Siria începând din 2015 – nu au mai bombardat pozițiile controlate de rebeli, în regiune.