„Ne-au promis 50 de lei, să ieşim la miting. Ne-au luat cu autobuzul şi ne-a dus în Piaţa Sfatului. Cine? Florin Gândac. El mi-a promis banii ăştia. Reprezentantul ţigăniei se dă el, dar nu e. Ne-a pus să zbierăm: mai tare! Zbiera la noi când nu vroiam să scandăm. Eu am zbierat cât am putut”, a declarat unul dintre cei care au participat la protestele din Brașov.
Florin Gândac este liderul romilor din localitate. Un al bărbat care a fost dus la mitinguri spune că i s-au dat instrucțiuni despre cum să scandeze: „A zis să strigăm: Jos Băsescu! Unitate! Ne învăţa el ce se spunem. Când vedea că nu strigăm, urla la noi să strigăm mai tare”. 
Mulți dintre cei care s-au bucurat de promisiunea că vor primi bani au fost păcăliți. Din acest motiv, ei s-au hotărât să reclame practica de a angaja protestatari. Oamenii spun că în locul sumelor de bani au primit câte-un pachet de țigări sau o sticlă de băutură:  „Ştii ce-i fac? Îl dărâm din toate punctele de vedere. Îi tai craca! Nu-i vorba de bani, e vorba de omenie. Dacă e o chermeză, dacă e băutură, dacă e chef – da să fie! El face buzunarul gros şi pe noi ne prosteşte cu un pahar de ţuică?”, a declarat un alt manifestant de ocazie.