14 persoane au murit în urma incendiilor de pădure din Australia

14 persoane au murit în urma incendiilor de pădure din Australia

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa, astăzi, în incendiile care au cuprins mai multe păduri din statul australian Victoria, a anunţat poliţia locală.

"Sunt 14 morţi. Aceste zone sunt încă afectate de flăcări," a spus, pentru Reuters, un ofiţer de poliţie. Presa locală a anuţat, citând surse neoficiale, că bilanţul victimelor ar putea fi chiar mai mare. "Se speculează că 40 de oameni au murit, însă nu putem confirma nimic în acest moment", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit autorităţilor, zeci de incendii au fost provocate intenţionat şi întreţinute de temperaturile foarte ridicate. Meteorologii avertizează că, în zilele viitoare, s-ar putea atinge o temperatură de până la 47 de grade Celsius.

  • Sute de hectare de pădure şi câmpie au ars. Cea mai gravă situaţie este lângă Sydney, unde un cartier întreg ar putea fi evacuat. În trei state australiene a fost interzis orice fel de foc în spaţiu deschis, iar autorităţile recomandă cetăţenilor să iasă afară numai dacă este absolut necesar.

Pe fondul încălzirii globale, Australia a devenit tot mai des, scena unor fenomene climaterice extreme. Săptămâna trecută, statul Queensland s-a confruntat cu inundaţii puternice.

Ne puteți urmări și pe Google News