Evenimentul Zilei > Actualitate > MRU: Crin Antonescu, în DERUTĂ absolută
MRU: Crin Antonescu, în DERUTĂ absolută

MRU: Crin Antonescu, în DERUTĂ absolută

Liderul Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a spus despre Crin Antonescu că a fost în "derută absolută" când a declarat că priveşte "cu interes" spre Partidul Popular European (PPE).

"Ceea ce spunea domnul preşedinte Antonescu, cel puţin asta am înţeles eu din interviu (din cotidianul El Mundo – n.r.), reprezenta deruta domniei sale din punct de vedere doctrinar şi vorbea despre conservatorism. Nu cred că se gândeşte la apropierea de PPE. Nu are cum. De altfel, doamna europarlamentar Renate Weber l-a contrazis foarte puternic în chestiunea aceasta şi domnia sa fiind luată prin surprindere de acest panseu interesant al domnului Antonescu. Dacă domnia sa descoperă acum, în rădăcinile ideologice ale unui partid pe care izbuteşte să-l compromită în mod dramatic, urme de conservatorism, aşteptăm să vedem cum va arăta prima dezbatere referitoare la orientarea ideologică a PNL, în zilele care urmează", a spus Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că s-a vorbit despre nevoia unei dezbateri pe subiectul clarificării ideologice în cadrul PNL.

"Eu cred că este vorba de o derută absolută, care este prezentă – ca şi confuzie -, atât în ceea ce spune domnul Antonescu, cât şi în ceea ce se întâmplă astăzi în PNL. Şi iau act de acest lucru cu tristeţe", a mai spus Ungureanu.

Într-un interviu acordat cotidianului "El Mundo", publicat ieri, Antonescu susţinea că formaţiunea din care face parte se află mai la dreapta decât liberalii europeni, în general, cu o componentă mai conservatoare, şi că priveşte cu interes către Partidul Popular European.