Evenimentul Zilei > Actualitate > 1.000 de şcoli înscrise în programul “Europa, casa noastră”
1.000 de şcoli înscrise în programul “Europa, casa noastră”

1.000 de şcoli înscrise în programul “Europa, casa noastră”

Programul „Europa, casa noastră”, prin care oficialii europeni şi alte personalităţi sunt invitate la întâlniri cu elevii din şcolile pe care le-au absolvit, a atras deja 1.000 de şcoli din România, la două luni de la lansare, anunţă Chelgate România, care derulează proiectul în numele Reprezentanţei Comisiei Europene.

“Europa, casa noastră” oferă, de asemenea, oficialilor europeni ocazia de intra în dialog cu elevi şi profesori de la fostele şcoli prin participarea la acţiunea “Înapoi la şcoală” (Back to school), o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care oficialii sunt încurajaţi „să aducă Europa mai aproape de cetaţenii ei tineri”.
Şcolile şi liceele care vor să se înscrie în program o pot face pe site-ul www.europacasanoastra.ro.
Până la această dată s-au efectuat aproape 50 de vizite în şcoli din 17 judeţe. Iar până la încheierea anului şcolar, se estimează că se vor face încă 50 vizite, la care vor participa personalităţi publice locale, regionale, naţionale şi europene.
Până acum programul “Europa, casa noastră” a oferit elevilor din România ocazia de a întâlni şi dialoga cu personalităţi precum Margareta Pâslaru, Vlad Miriţă, Adriana Săftoiu, Florin Grozea, Sanda Nicola, Monica Davidescu, Cristina Lucaci şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României şi alţii.