Evenimentul Zilei > Actualitate > 100 de elevi țin orele într-o peșteră
100 de elevi țin orele într-o peșteră

100 de elevi țin orele într-o peșteră

Elevi din mai multe școli din județul Caraș Severin vor ține cursurile, în zilele următoare, într-o peșteră. Inițiativa aparține Agenției pentru Protecția Mediului Timiş. Scopul proiectului este, printer altele, acela de a conserva zonele de hibernare, naştere şi hrănire a populaţiilor celor 14 specii de lilieci (chiroptere) care trăiesc aici.

Astfel,  în perioada 18 – 20 octombrie, peste 100 de elevi din șapte şcoli cărășene vor ține cursuri în Peştera Ponor Uscată, din situl de importanţă comunitară Cheile Nerei – Beușnița, parte a Reţelei Europene Natura 2000. Este vorba de elevi din Anina, Oravița, Bozovici, Cărbunari, Ciclova Română, Ilidia, Lăpușnicu Mare, Moceriș, Potoc şi Sasca Montană. Grupurile de elevi „Prietenii peșterilor” vor fi călăuziți de specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Timiș și ai Asociaţiei Speologice „Exploratorii” Reşiţa. Prin acest proiect, aceștia îşi propun să le arate elevilor de ce este important să protejeze peșterile și liliecii care trăiesc în ele. 

Grupurile de elevi ”Prietenii peșterilor” s-au constituit acum doi ani, acțiunea angrenând un număr de 239 de elevi din 11 școli și 30 de profesori. Și anul trecut  s-au organizat lecții deschise în peștera Ponor Uscat.(Sursa foto: Expres de Banat)