Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că şi-au primit banii pe luna februarie abia pe 15 aprilie, când ar fi trebuit să primească salariul pe luna martie. Iar banii pe luna trecută îi vor primi abia spre sfârşitul acestei luni. Mai mult decât atât, cadrele medicale susţin că sunt singurele din ţară care nu au încasat la începutul anului prima de stabilitate.

„În urma discuţiilor care au avut loc după protest, conducerea şi-a luat angajamentul ca săptămâna viitoare să prezinte un plan de redresare a unităţii. Problema spitalului e că, pe lângă datoriile de miliarde, pentru care riscă să fie executat de furnizorii de utilităţi în orice moment, oferă şi servicii medicale de proastă calitate, care nu pot aduce finanţări consistente“, consideră Ştefan Gogoşeanu, liderul Cartel Alfa.

Dacă planul conducerii spitalului nu va avea efecte imediate, medicii ameninţă că vor picheta pe rând prefectura şi Autoritatea de Sănătate Publică şi că vor înceta lucrul în spital. „Susţin spitalul cu două condiţii. Prima este să fie demis directorul, iar a doua să fie făcut un audit financiar“, spune hotărât Marius Martinescu, primarul din Lugoj.

Spitalul Municipal a acumulat datorii de 900.000 de lei către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, plus alte câteva sute de mii de lei către furnizorii de utilităţi.