10 pericole pentru sanatate

10 pericole pentru sanatate

Anumite obiceiuri si deprinderi existente in societatea moderna sunt atat de periculoase incat ne pot ruina sanatatea in timp.

Iata zece tipuri de comportament care trebuie evitate:

1. Lipsa somnului. Cei care nu se odihnesc suficient (sapte-opt ore pe noapte) sunt mai predispusi sa se imbolnaveasca de diabet, cancer ori sa castige in greutate. Oboseala mentala reprezinta de asemenea un mare risc pentru sanatate si predispune la consumul de alcool.

2. Evitarea controalelor medicale. Examenele medicale facute macar o data pe an sunt o buna modalitate de a depista din timp afectiuni care v-ar putea distruge mai tarziu sanatatea. Printre cele mai importante se numara analizele de sange, electrocardiografia si examenele pulmonare.

3. Suprasolicitarea creierului. Daca nu invatati sa luati pauze din cand in cand va predispuneti unor boli degenerative, cum este Alzheimerul. Aceasta forma de dementa afecteaza in primul rand memoria si se asociaza cu tulburari cognitive si de autoingrijire.

4. Sexul In exces. Nu este rau sa aveti o viata sexuala activa, dar conteaza modul in care faceti dragoste. Daca nu va protejati ori schimbati des partenerii si le ignorati „istoria sexuala”, nu este exclus sa aveti probleme. Unele dintre bolile cu transmitere sexuala pot provoca pierderea fertilitatii.

5. Orele petrecute In trafic. Daca vreti sa traiti „pana la adanci batraneti” incercati sa va petreceti viata si in alta parte decat in masina. Uitati de distantele lungi, de viteza peste limita legala si de vorbitul la telefon in timp ce conduceti.

6. Consumul de alcool. Un pahar cu vin pe zi nu va poate face rau. Daca obisnuiti sa consumati mai mult de doua pahare, deja nu mai este bine. Prea mult alcool distruge ficatul si predispune la aparitia diabetului.

7. Prea mult stres. Stresul peste masura este cea mai buna modalitate de a va forma un organism vulnerabil. Bolile vor lovi mult mai usor un organism sensibil din punct de vedere nervos. Din cauza tulburarilor hormonale care vor aparea, o sa va simtiti mai tot timpul epuizati. Sistemul imunitar va fi de asemenea slabit. In concluzie, nu este cazul sa va enervati din cauza nimicurilor - de la culoarea sosetelor pana la problemele ce apar la serviciu. Hormonii dumneavoastra nu vor rezista pe termen lung.

8. „Capcana” televizorului. Emisiunile TV au de multe ori la baza divertismentul si ne tin ore intregi imobilizati in canapeaua din sufragerie. Multe persoane devin sedentare si ajung sa-si petreaca ani intregi din viata in fata micului ecran, timp in care ar putea sa mearga in natura si sa faca miscare.

9. Fumatul. O singura tigara creste presiunea sangelui. Ganditi-va ce se intampla cand fumati un pachet! Si circulatia periferica are de suferit, ca sa nu mai vorbim de plamani...

10. Alimentele tip fast-food. Atentie la alimentele bogate in grasimi, zahar si aditivi chimici, pe care le contin alimentele gen fast-food! Daca pe termen scurt va este afectata doar silueta, pe termen lung ati putea fi predispusi la diverse tipuri de cancer digestiv.

Ne puteți urmări și pe Google News