Evenimentul ZileiSocialZiua Dobrogei. Vernisaje, spectacole și activități sportive

Ziua Dobrogei. Vernisaje, spectacole și activități sportive

Ziua Dobrogei. Vernisaje, spectacole și activități sportive
14 noiembrie este cunoscută drept și Ziua Dobrogei. Astăzi, se împlinesc 141 de ani de alipire a Dobrogei de Patria Mamă. Cu acest prilej, în județele Tulcea și Constanța sunt ample manifestări pentru a sărbători acest moment.

Joi, 14 noiembrie, la Tulcea, începând cu ora 11.00, va avea loc o ceremonie militară de depunere de coroane, urmată de aprindere a Flăcării „Spiritul Dobrogean”. De la ora 15.00, la Casa Avramide, va avea loc vernisajul expoziției „Arme și accesorii din colecția de artă orientală”. Ziua se va termina cu un spectacol dedicat Zilei Dobrogei, susținut de Ansamblul „Baladele Deltei”, la Sala Polivalentă, începând cu ora 16.00, alături de invitații speciali: Irina Loghin, Gelu Voicu și Ciprian Roman.

Începând de vineri și până duminică, la Pavilionul Expozițional din Constanța, va avea loc „Dobrogea, un festival de obiceiuri, tradiții și gusturi”, unde își vor da întâlnire meșteșugari, purtători de obiceiuri populare și producători agricoli, prezentându-și produsele culinare din cele două județe. Pe lângă acestea, ansamblurile populare din Dobrogea vă vor încânta. Totodată, vor fi demonstrații de oină, basball și sporturi tradiționale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, 18 noiembrie, la Sala Sporturilor din Constanța, va avea loc „Exatlon Dobrogea”, urmată de Bachet 3×3 – Cupa Dobrogei.


Accesează: