Evenimentul ZileiActualitateZina Dumitrescu, ultimele cuvinte pe patul de moarte. Pe cine urăște creatoarea de modă și pe lumea cealaltă

Zina Dumitrescu, ultimele cuvinte pe patul de moarte. Pe cine urăște creatoarea de modă și pe lumea cealaltă

Zina Dumitrescu, ultimele cuvinte pe patul de moarte. Pe cine urăște creatoarea de modă și pe lumea cealaltă
Părintele modei românești, Zina Dumitrescu, s-a stins din viață, joi, 28 martie 2019, la 82 de ani, în azilul de bătrâni ce i-a fost casă în ultimii șapte ani. Ultimele sale cuvinte au fost îndreptate către fiul ei, Cătălin Negreanu, despre care a spus că nu va putea să îl ierte niciodată.

Cu toate că Zina Dumitrescu a avut parte de o viață la care visează toate tinerele modele, nu a fost evitată de momentele dificile.

Potrivit unor persoane din anturajul regretatei creatoare de modă, decăderea Zinei Dumitrescu ar fi început din momentul în care soțul acesteia a murit. Ca urmare a depresiei, ea ar fi refuzat să se mai hrănească adecvat, iar, din cauza bolii de care se spunea că suferă, Alzheimer, avea nevoie de îngrijire permanentă.  

Văzând momentele grele prin care trecea creatoarea de modă, o renumită afaceristă din Râmnicu Vâlcea a hotărât să aibă grijă de ea. Cele două erau prietene. Potrivit acelorași persoane, decizia aceasta nu ar fi fost agreată și de Cătălin, fiul Zinei Dumitrescu. Acesta a insistat ca mama lui să fie internată într-un azil de la periferia orașului Râmnicu Vâlcea.

„La scurt timp după ce a murit «Professore», Zina a fost luată la Râmnicu Vâlcea de prietena ei, acolo unde a trăit în lux, așa cum era învățată, și a fost tratată regește. Lui Cătălin nu i-a picat bine acest lucru și, la un moment dat, a luat-o pe Zina de acolo și a internat-o la un azil de la periferia orașului Râmnicu Vâlcea. Acolo, Zina a avut de îndurat niște condiții vitrege, asta până când au aflat manechinele ei, care au făcut front comun și, după ce s-au războit cu Cătălin, au decis să o mute în azilul domnului Casian.”, a declarat o persoană din anturajul fostei creatoare de modă.

 „Cred că toți s-au certat cu Cătălin Negreanu. El a încercat să profite cât mai mult de pe urma mamei sale. El a fost cel care a vândut blănurile și bijuteriile Zinei. După ce casa în care «Mama Zina» a trăit alături de  «Professore» a fost vândută, lucrurile ei, pur și simplu, s-au evaporat. Cătălin e singurul vinovat. Pe lângă drama că și-a pierdut soțul, Zina a trăit și cu suferința provocată de fiul ei, care a abandonat-o. 

A fost foarte afectată de comportamentul lui Cătălin. Mi-a dezvăluit că e foarte dezamăgită de el și mi-a mai spus: «Nu cred că am să-l iert nici dincolo». Au fost ultimele ei cuvinte. El venea pe furiș la azil, uneori nu trecea de colțul străzii, lăsa pachetele la asistente și pleca, nu mergea să-și vadă mama.”, a completat aceeași sursă, potrivit Cancan.

 


Accesează: